Халфът на Арда - Радослав Цонев - говори пред Мач

...
Халфът на Арда - Радослав Цонев - говори пред Мач
Коментари Харесай

Ас на Арда: Можеше да ни е по-лесно в Европа, отколкото на Левски

Халфът на Арда - Радослав Цонев - приказва пред " Мач Телеграф ". Той и съотборниците му приключиха главната част от подготовката си за новия сезон в Боровец. 28-годишният футболист разяснява задачите и упоритостите на отбора от Кърджали за новия сезон и показа мнението си и по други значими тематики към най-популярния спорт у нас.
 Арда задържа Принц Ебенезе
Арда задържа Принц Ебенезе

Той се подвизава като ляв бек

- Ради, да стартираме от това по какъв начин се чувстваш физически на този стадий от подготовката?

- Здрав съм, усещам се добре. Тренираме съществено и мисля, че всичко е обикновено. Чувствам се доста добре, може би тъй като и нямахме огромна отмора.

- Кратката пауза сред сезоните потребна ли и съгласно теб и по какъв начин я приемате вие футболистите?

- Ще си проличи след време дали е потребна. Аз в Италия съм привикнал да има къси спирания, само че там са през зимата.

- След положителните игри, изключително в последната част от предишния сезон, подготвен ли си в по-голяма степен да се утвърдиш като водач в състава на Арда и да поведеш съотборниците си към повече победи?

- Да. Надявам се. Наистина имахме потребност от сработване. През зимата в състава дойдохме няколко нови футболисти - аз, Боруков, Тунгара, имаше и още и трябваше да мине малко време, с цел да се приспособяваме. В края на сезона си пролича усъвършенстване в представянето ни в някои мачове или най-малко допълнително моменти от мачовете. Трябва да надградим през новото състезание, въпреки че се обрисува да е много оспорвано. Ние обаче сме окуражени да се развиваме непрекъснато.

- Формулирана ли е съответна цел?

- Не сме коментирали, само че е ясно, че игрово би трябвало да се подобрим. Свикнахме към този момент с условията на треньора. Сега има и други момчета, ще оказва помощ и това, че към този момент има едно главно ядро от 5-6 души, към което може да се развива тимът. Нормално е обаче, откакто сме приключили в предходния сезон седми, в този момент да се стремим да бъдем най-малко шести.
 Локомотив (София) съкруши Арда в зрелищна контрола
Локомотив (София) съкруши Арда в зрелищна контрола

- А може ли да чакаме някакви тактически промени в играта на Арда след лятната подготовка?

- Не бих споделил. В Арда ще се стремим да играем по същия метод с повече притежаване на топката, с повече подавания, да демонстрираме нападателен футбол. Трябва да подобрим равнището на централизация и да не позволяваме грешките, които ни лишиха много точки и напролет. Може би ни би трябвало и повече скорост в офанзива.

- Загубихте от Левски баража за присъединяване в Лига на Конференциите, само че въпреки всичко мислиш ли, че Арда можеше да се оправи с Шкупи или Хегелман?

- Защо не?! Мисля, че ние също сме положителни футболисти и щяхме да търсим добра изява в Европа. Мечтаехме да я получим, само че в спорта е по този начин - има и спечелили, и победени.

Според мен за нас хипотетично даже можеше да е по-лесно против тези съперници. Защото против тях успеха за Левски в този момент е в графата " наложителни ", до момента в който за Арда нямаше да е по този начин и можеше да играем по-спокойно. Това е решаващо в тези ранни кръгове.
 Арда се укрепи с състезател на Септември
Арда се укрепи с състезател на Септември

Стойчев ще играе в тима

- Според теб като цяло може ли да чакаме едно по-добро общо показване на родните представители в евротурнирите?

- Да. Надявам се. Аз мисля, че би трябвало по-позитивно да гледаме на нашия футбол. Отборите ни се развиват. Като виждам и каква селекция вършат двата ЦСКА, Лудогорец, а и като имам поради, че Левски постоянно е фактор, с който би трябвало да се преценяват, чакам положителни игри и победи. За всички ще е хубаво нашите тимове да продължат, колкото се може по-напред.

- Как е брат ти Боби в Китай, сигурно си пишете или говорите всеки ден?

- Показва добра форма. Засега играе постоянно. Доволен е.

- А какво най-често си споделяте, когато обсъждате българския футбол?

- Това, че се дава доста късмет на чужденци, които доста постоянно не са по-добри от българските футболисти. И към тях се отнасят с много повече самообладание, въпреки че с месеци не демонстрират, че заслужават титулярните си места. Включително и в най-големите тимове. От ръководителите и треньорите зависи да пристигна търпението към младите. Защото и националният тим явно има потребност от свежа кръв и от повече варианти.
 Селекцията в Арда продължава с цялостна мощ
Селекцията в Арда продължава с цялостна мощ

Привлече се футболист на Септември

- Играхте контрола с Пирин през седмицата, по какъв начин ти се вижда образът на някогашния ти тим сега?

- Нещата не са добре в клуба като цяло. При тях налагането на повече млади футболисти е условие на събитията. И тук идва различен проблем. Шанс за изява получават момчета, които първо не са подготвени за условията на мъжкия футбол в елита. Освен това, когато изиграят десетина мача и усетят, че са незаменими идва и един различен миг на разпределяне и облекчаване с дребното. От самостоятелния темперамент на всеки зависи по какъв начин да употребява възможностите, които получава.

- За себе си имаш ли някаква цел, която искаш да постигнеш в идните месеци?

- Не мисля по този начин. Опитвам се всеки ден да диря усъвършенстването и развиването си. Знам върху какво би трябвало да работя и къде да наваксвам. Когато се подобряваш, другото се подрежда - отварят се благоприятни условия, идват оферти.
 Арда излъга Пирин под благоевградския дъжд
Арда излъга Пирин под благоевградския дъжд

Единственото попадение означи Иван Коконов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР