Хакерските атаки над НАП продължават и до днес. Засега обаче

...
Хакерските атаки над НАП продължават и до днес. Засега обаче
Коментари Харесай

Хакерските атаки над НАП продължават

Хакерските офанзиви над Национална агенция за приходите не престават и до през днешния ден. Засега обаче приходната администрация съумява да ги преодолее.

Това стана ясно от чуването на шефката на Национална агенция за приходите Галя Димитрова пред отрасловата комисия.

В един ден е имало хиляди хакерски офанзиви . Имало е втори сходен опит. Сигналите за това са подадени на ГДБОП.
 Снимка 453898
Източник:

Оказва се, че няма фрагменти по осведомителна сигурност . Национална агенция за приходите оповестила конкурс за шеф на дирекцията, само че подобаващ кадър по този начин и не е открит. Затова приходната администрация решила да даде на аутсорсинг тази активност.

Национална агенция за приходите има потребност от създаване на нова ИТ архитектура, стана ясно още от думите й. Министерството на финансите заплаща за 10 услуги за мрежова сигурност . Според ведомството на Владислав Горанов средствата, които се вложили в сигурността на системите, били задоволителни.

В средата на юли месец стана ясно, че от базата данни на Национална агенция за приходите са източени персонални данни на над 5 милиона български жители . Течът на данни провокира инспекция на Комисията за отбрана на персоналните данни, която приключи с решение за санкция от 5.1 млн. лева . От Национална агенция за приходите обаче обявиха, че ще апелират решението.

По случая с източването на персонални данни са упрекнати трима души - притежателят на ТАД груп Иван Тодоров , изпълнителният шеф на компанията Георги Янков и служителят Кристиян Бойков.

И сега продължава работа краткотрайната парламентарна комисия, която преглежда случая с теча на данни, както и със сигурността, която дават държавните институции. Комисията удължи времето си на работа до края на ноември месец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР