Хакерската атака, която през април т.г. срина системите на Български

...
Хакерската атака, която през април т.г. срина системите на Български
Коментари Харесай

Скандално разкритие: Защо хакнаха пощите през април

Хакерската офанзива, която през април т.г. срина системите на „ Български пощи “ е направена в интерес на частна куриерска компания. Тази теза изрази пред Нова тв зам.-министърът на превоза в служебния кабинет Красимир Папукчийски.

„ До мен стига информация, че това е целево, с цел да може да вървят пощите в отрицателна посока на развиване, само че това го оставям други хора да го ревизират “, изясни още той.

По думите му, с цел да не се повтори сходна намеса, е конфигуриран нов програмен продукт.

„ Но към момента следствието от тази офанзива не е отстранено - даже и последния месец пенсиите отново бяха раздадени със забавяне от един ден “, уточни Папукчийски.

Припомняме, че след хакерската офанзива против „ Български пощи “ някогашният вицепремиер по ефикасното ръководство Калина Константинова, която пое сдружението, се опълчи тогава на изказванията, че вирусът е пуснат в интерес на куриерската компания „ Еконт “, чийто притежател Николай Събев беше министър на превоза в кабинета на Кирил Петков.

Тогава тя ги назова „ спекулации “. На брифинг пред публицисти от кабинета ѝ обявиха, че хакерската атака идва от чужбина. На тази теза се опря и някогашният министър на електронното ръководство Божидар Божанов. Той уточни, че употребяваният вирус не се задейства, когато засече, че операционната система работи в Русия.

Зам.-министър Красимир Папукчийскисигнализира и за огромна драма с влаковете - половината от новите локомотиви, които са били доставени през 2021 година са отвън строя.

„ 7 локомотива са отвън строя, половината към този момент са отвън строя заради неправилното ръководство на договорите за поддръжка на тяговия и нетяговия преносим състав, т.е. локомотивите и вагоните “, посочи зам.-министърът Красимир Папукчийски.

По негови данни от началото на годината са анулирани 5700 пътнически и бързи влакове.

Това значи, че 10 дни в страната не е имало никакво влаково придвижване. В съпоставяне с австрийските железници изоставането ни е не по-малко от 20 години “, сподели Папукчийски.

„ Среднодневното забавяне на всички влакове, макар понижения размер на влаковете – те се движат 10% по-малко от декларираното – е над 1800 минути или в месечен размер приказваме за 50 хиляди минути забавяне на всички влакове “, акцентира той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР