Хакери са проникнали в компютърните системи на американската телевизия НВО

...
Хакери са проникнали в компютърните системи на американската телевизия НВО
Коментари Харесай

Актьори от Игра на тронове пострадаха от хакери

Хакери са проникнали в компютърните системи на американската телевизия НВО и са отмъкнали всички серии от сезон 7 " Игра на тронове ", е новината, която гърми от няколко дни. Крадците са отмъкнали и редица персонални данни на екипа на кино лентата.

Беше обявено, че злосторниците са поискали откуп, с цел да се предотврати излизането на " цели серии и други чувствителни файлове ". Точната сума не беше конкретизирала, като се изключи че става въпрос за доста пари.

 Снимка 289703

По всичко проличава, че договарянията не са минали по проект, тъй като част от откраднатата информация към този момент стана обществено притежание. В мрежата лъснаха домашните адреси, имейли и телефонни номера на някои от звездите в паметния сериал.

 Снимка 304085

Сред потърпевшите са и Емилия Кларк, която познаваме като Денерис Таргариен, Лина Хийди, известна като Церсей Ланистър, Питър Динклидж - като Тирион Ланистър и Кит Харингтън или Джон Сноу.

Екип на HBO призна кражбата на предпазена информация и съобщи, че сега се води следствие против хакерите, като се работи дружно с специалисти от полицията и експерти по киберсигурност.

сн.: персонален архив
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР