Хага. Службите за сигурност са допуснали най-малко три основни пропуска,

...
Хага. Службите за сигурност са допуснали най-малко три основни пропуска,
Коментари Харесай

Jutarnji list : Най-малко три пропуска в сигурността са позволили на Слободан Праляк да се самоубие

Хага. Службите за сигурност са позволили минимум три съществени пропуща, които разрешиха на военновременния водач на босненските хървати Слободан Праляк да се самоубие в правосъдната зала на Трибунала в Хага, написа хърватският всекидневник Jutarnji List .
Първият пропуск бе изработен в ареста за задържане, където Праляк не е деликатно тестван при наспускане на килията. Източници на изданието са уверени, че някогашният военачалник е съумял да се снабди с бутилката отрова точно при излизането си от нея.
Вторият сериозен пропуск на службите за сигурност е слабата инспекция на входа в постройката в Хага, в която се обитава Междунардоният арбитражен съд за някогашна Югославия. Третият е неналичието на защита в правосъдната зала, която можеше да попречва Праляк да извади бутилката от джоба си и да изпие отровата.
Защитникът на някогашния военачалник Анте Готовина увери, че в опита си да подсигурява сигурността, Трибуналът в Хага е наложил доста строги ограничения при влизане в правосъдната зала, което основава усложнения и на самите юристи. Мерките за сигурност на обвинения са изключително строги в деня, в който се произнася присъдата против него. Ето за какво юристът показа откровената си изненада от събитията, като изрази убеденост, че ще бъде инициирано следствие по случая.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР