Гумена лодка с около 20 мигранти се преобърна край бреговете

...
Гумена лодка с около 20 мигранти се преобърна край бреговете
Коментари Харесай

Пробърна се лодка с мигранти край Либия: 17 души са в неизвестност

Гумена лодка с към 20 мигранти се прекатурна край крайбрежията на Либия. Трима души са избавени, само че 17 са неопределеност. Това обявиха през днешния ден италианските военноморски сили, представени от ДПА.

Бедстващата лодка била открита през вчерашния ден на 92,6 км североизточно от Триполи. Тримата оживели са съществено потърпевши и са отведени за лекуване на италианския остров Лампедуза.
bTV Репортерите: Остров на вярата Лесбос е фронтова линия - в борбата на едни за по-добър живот и в борбата на други за опазване на живота, който имаме през днешния ден
Тъй като Италия на процедура затвори пристанищата си за мигранти, идващите от Либия са все по-малко. Въпреки това към момента не престават да умират хора по рисковия морски маршрут.

От началото на годината 83 души са починали в Средиземно море, съгласно данни на Международната организация по миграцията. За същия интервал на предходната година смъртните случаи са били 199.

След като през юни популисткото държавно управление на Италия реши да затвори пристанищата си за благотворителни организации, спасяващи мигранти, държавните управления от Европейски Съюз влязоха в конфликт за това по какъв начин да подходят към идващите претенденти за леговище от Северна Африка, отбелязва ДПА.

Поради твърдолинейната позиция на Рим два кораба на немски благотворителни организации с десетки мигранти на борда си останаха блокирани със седмици в Средиземно море, до момента в който осем членки на Европейски Съюз не се съгласиха да ги одобряват.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР