Gucci придобива нов облик. Собственикът на марката – френската компания

...
Gucci придобива нов облик. Собственикът на марката – френската компания
Коментари Харесай

Gucci отваря нова глава и поверява управлението си в ръцете на французин

Gucci придобива нов образ.

Собственикът на марката – френската компания майка Kering разгласи, че основният изпълнителен шеф Марко Бизари се отдръпва от поста, а ръководещият шеф на френската група Жан-Франсоа Палус поема управлението на марката в Милано за временен интервал, заяви Reuters.

Рокадата на върха е част от реорганизацията на Kering, целяща да завладее по-голяма част от процъфтяващия международен пазар на първокласни артикули, добавя CNN.

Марко Бизари, който е отпред на компанията от 2015 година, ще се отдръпна публично от Gucci на 23 септември.

Под неговото управление приходите на Gucci нарастват повече от два пъти сред 2015 и 2019 година, а известността на марката в Instagram - най-популярната медийна платформа за мода, също процъфтяваха. Пандемията постави завършек на годините на внезапен напредък, означават от Fortune.

Kering, която има и стилните къщи Yves Saint Laurent и Balenciaga, съобщи, че Палус е " претрупан със задачата да укрепи екипите и интервенциите на Gucci " в опит да възвърне " въздействието и динамичността " на италианската марка.

Франсоа-Анри Пино, ръководител и основен изпълнителен шеф на Kering, добави, че Палус ще " концентрира силата си върху това да приведе най-големия ни актив в най-хубава форма ".

На Gucci се падат малко над половината от приходите на Kering за предходната година в размер на 20 милиарда евро.

Акциите на компанията се покачиха след известието за новото управление, което включва и нови назначения на управителни длъжности в отдела за развиване на марката и оперативните и финансовите функционалности на компанията.

" Изграждаме по-стабилна организация, с цел да можем изцяло да се възползваме от растежа на международния пазар на първокласни артикули ", съобщи Пино.

Промените не са " огромен гърмеж, а разумна еволюция ", съобщи пред Fortune анализаторът на Citigroup Томас Шове. Те ще подобрят вземането на решения и ще покажат решителност за трансформиране на Gucci, добави той.

Акциите на първокласните компании са в напредък тази година, защото дизайнерските марки регистрират високи облаги, частично поради отварянето на китайската стопанска система след поредицата локдауни и ограничавания през пандемията.

Gucci към този момент предприе стъпки за преструктуриране на ръководството в Китай, откакто назначи Лоран Катала за началник на стилните интервенции на марката там. Но Kering съобщи, че огромните промени няма по какъв начин да станат " за една нощ ".

Акциите на LVMH – най-ценната компания в Европа по пазарна капитализация, са нарастнали с 26% от началото на 2023 година, до момента в който акциите на Hermès International и Christian Dior са скочили надлежно с 30% и 17%.

Същевременно акциите на Kering са поскъпнали с близо 11% за същия интервал, което е доста по-близо до междинното нарастване на цените от 8,4% за всички компании в бенчмарковия показател Stoxx Europe 600, добавя CNN.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР