Губернаторът от Демократическата партия на американския щат Луизиана подписа много

...
Губернаторът от Демократическата партия на американския щат Луизиана подписа много
Коментари Харесай

Луизиана забранява абортите след откриване на сърдечен пулс у плода

Губернаторът от Демократическата партия на американския щат Луизиана подписа доста рестриктивен нов закон за абортите, който не разрешава процедурата след откриването на сърдечна пулсация у плода, оповестяват американските медии.

Законът може да забрани абортите още след шестата седмица от началото на бременността.

Конгресмените в щата поддържаха с преобладаващо болшинство законопроекта в сряда със 79 гласа " за " и 23 " срещу ", а губернаторът Джон Бел Едуардс подписа законопроекта в четвъртък тамошно време.

Това е последната от поредност ограничения против абортите в разнообразни щати, като те се чака да бъдат оспорени в съда.

Още четири щата одобриха сходни ограничавания на абортите през тази година, свързани с откриването на сърдечен пулс - Джорджия, Кентъки, Охайо и Мисисипи.

В изказване губернаторът Едуардс посочи: " Призовавам болшинството от преобладаващото двупартийно болшинство от конгресмени, които гласоподаваха за закона, да се причислят към мен, с цел да продължим да построяваме една по-добра Луизиана, която се грижи за най-малките измежду нас и обезпечава повече благоприятни условия за всеки. "

Губернаторът Едуардс от дълго време се опълчва на абортите. Подкрепата за ограничавания на абортите сложи някои демократи в щата в спор с Демократическата партия на национално ниво, която преглежда достъпа до процедурата по премахване на плода като главен принцип от своята платформа.

Жените на доста места в Съединени американски щати проведоха митинги против новия закон в Луизиана, а огромни холивудски звезди и продуцентски компании дадоха обещание да бойкотират щатите, които постановат такива забрани.

Disney, Netflix и WarnerMedia обществено заплашиха да преустановят активността си в тези щати, в случай че законите влязат в действие.

Така наречените закони за сърдечната пулсация се стремят да създадат аборта противозаконен незабавно след откриването на сърдечен пулс у плода. В множеството случаи това става към шест седмици след забременяването - преди доста дами даже да знаят, че са бременни.

Строгият закон на Луизиана не включва изключения за бременности, произлизащи от блудничество или обезчестяване. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР