Губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноем е подписала законопроект, който

...
Губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноем е подписала законопроект, който
Коментари Харесай

Нов фронт се отваря за инициативите за гласуване в Южна Дакота: оттегляне на подписите под петиции

Губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноем е подписала законопроект, който разрешава на подписалите петиции за начинания за гласоподаване да отдръпват подписите си - ход, който съперниците осъждат като удар за директна народна власт и препоръчана самодейност за правата на абортите, която ще даде опция на гласоподавателите да защитят правата на аборти в конституцията на щата.

Губернаторът републиканец подписа законопроекта в петък. Ръководеният от републиканците Законодателен орган одобри с голямо болшинство законопроекта, импортиран от републиканския представител Джон Хансен, който управлява група, която се стреми да отхвърли препоръчаната самодейност. Хансен сподели, че е внесъл законопроекта, с цел да се опълчи на подвеждащи или лъжливи инициативни тактики, като твърди „ многочислени нарушавания на нашите закони във връзка с тиражирането “.

„ Да склониш някого да подпише петиция посредством подвеждаща информация или машинация, това не е народна власт. Това е машинация “, сподели Хансен в изявление предишния месец....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР