Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо каза днес, че

...
Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо каза днес, че
Коментари Харесай

Губернаторът на Ню Йорк отправи молба за помощ, но Тръмп му отказа

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо сподели през днешния ден, че има потребност от помощта на федералното държавно управление, с цел да разшири тестването и да отвори стопанската система на щата. Той упрекна администрацията на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, че не му е осигурила средствата, които са нужни, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

"Има ли финансиране, с цел да мога да направя това, което желаете от нас. Не, няма ", сподели Куомо на ежедневната си конференция за обстановката с ковид. Куомо съобщи това, откакто през вчерашния ден Тръмп очерта стадиите на последователно рестартиране на стопанската система на Съединени американски щати, потърпевша от епидемията и ограничаващите ограничения.

Куомо посочи, че са признатите три законопроекта за справяне с рецесията, само че щатските управляващи не са получили безусловно никакви средства. Той укори федералното държавно управление, че чака от щатските управляващи да създадат неща, които в никакъв случай преди не са правили, само че не им дава нужните запаси. Куомо уточни, че е редно Тръмп да отделя на щатите толкоз внимание, колкото и на огромния бизнес и огромните самолетни компании. Според Куомо Ню Йорк, епицентърът на рецесията в Съединени американски щати, има потребност от федерално финансиране, с цел да ускори значително тестването и да попълни бюджета си с недостигащите му 10-15 милиона $.

Губернаторът заяви, че в Ню Йорк са приети в болница общо 17 316 души с COVID-19, което е по-малко от данните от предходния ден, когато те са били 17 735 и е най-малкият брой от 15 април. Намалели са и случаите на интубиране и приемане в интензивни отделения. Вчера към 2000 новозаразени са признати в болница. 630 са новите смъртни случаи в щата, което е покачване по отношение на 606 от предходния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР