Губернаторът на щата Индиана Ерик Холкомб пристигна днес в тайванската

...
Губернаторът на щата Индиана Ерик Холкомб пристигна днес в тайванската
Коментари Харесай

За трети път високопоставен политик от САЩ посещава Тайван този месец

Губернаторът на щата Индиана Ерик Холкомб дойде през днешния ден в тайванската столица Тайпе и стана следващият почитан американски представител, посетил острова, противопоставяйки се на натиска от страна на Китай да няма такива пътувания, съобщи " Ройтерс ".

Китай, който счита управлявания демократично Тайван за своя територия, без значение от енергичните възражения на държавното управление в Тайпе, организира постоянни военни учения наоколо до Тайван откогато председателката на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси беше на двудневно посещаване в Тайпе по-рано този месец.

Миналата седмица. Губернатор Холкомб написа в " Туитър ", че ще посети и Южна Корея, а от канцеларията на президента в Тайван споделиха, че гостът ще се срещне на следващия ден сутринта с президентката Цай Ингвен.

Готов съм да посветя тази седмица на построяването на нови връзки, на подсилване на дълготрайни връзки и на усилване на партньорството с Тайван и Южна Корея в основни браншове, написа Холкомб в " Туитър ". Той назова визитата си в Тайван и Южна Корея " пътешестване за икономическо развиване " и уточни, че е първият губернатор, който отива в Тайван откогато преди повече от две години избухна епидемията от ковид.

Делегацията ни ще прекара тази седмица в срещи с държавни представители, бизнес водачи и просветителни институции, с цел да бъдат в допълнение задълбочени просветителните, икономическите и културните връзки на щата Индиана с Тайван и Южна Корея, разгласи Холкомб в " Туитър ".

Тайванското външно министерство сподели, че губернаторът ще се срещне и с представители на тайвански компании за произвеждане на полупроводници.

В Тайван е най-големият в света производител на контактни чипове " Тайуан семикъндактър манюфекчъринг " (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd /TSMC), който строи цех на стойност 12 милиарда $ в американския щат Аризона. Китай споделя, че Тайван е най-важният и сензитивен въпрос в връзките сред Пекин и Вашингтон и счита всичко, обвързвано с острова, за собствен вътрешен проблем.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР