Губернаторът на област Венето Лука Дзая изрази възмущението си от

...
Губернаторът на област Венето Лука Дзая изрази възмущението си от
Коментари Харесай

Италия се вдигна срещу българина, убил две жени на пътя

Губернаторът на област Венето Лука Дзая изрази възмущението си от освобождението от пандиза на българина Димитър Трайков, който в неделя умъртви при злополука на автомагистралата до Порденоне две девойки и рани две деца. Загинаха 20-годишната Джесика Фрагасо и 26-годишната Сара Рицото, чиито две деца бяха ранени.

61-годишният мъж беше освободен от пандиза на Удине и подложен под домакински арест с електронна гривна след решение на съдията от предварителното разследване Джорджо Коцарини.

„ Въпреки че почитам автономността на магистратурата, желая да разясня решението на съдията да не одобри настояването на прокурора за оставането в пандиза на индивида, умъртвил с колата си двете млади братовчедки от област Венето. Поставянето му под домакински арест слага куп въпроси. Тези от човешки темперамент, които си задават както роднините, по този начин и жителите. Тази безкрайна покруса в този момент се изживява от тях още по-тежко и поради обстоятелството, че не е взета мярка за задържането на отговорния в пандиза. Общността и двете фамилии на жертвите чакаха по-строги мерки”, писа Дзая.

61-годишният Трайков се е възползвал от правото си да не дава отговор на въпросите на съдията. Той е обвинен за ликвидиране на повече от един човек на пътя, за бягство и неоказване на помощ. Съдията по делото е приел част от настояването на отбраната на българина. Според прокурора съществува риск той да избяга, като се имат поради финансовите му благоприятни условия и контактите му с България. Трайков беше открит от полицията пийнал в дома си в Порденоне, където избягал след злополуката на автомагистралата А28. Той сподели, че се разсеял по време на шофирането, с цел да вземе нещо от жабката на джипа, и по-късно блъснал колата на двете братовчедки.

Решението на съдията да го пусне под домакински арест провокира доста полемики измежду околните на починалите и измежду локалните хора. Бащата на едното от починалите девойки - Ален Фрагасо, даже сподели в изявление, „ че в случай че не получи правдивост, се заклева, че ще се простреля в главата”, цитира 24 часа.

Властите оповестиха, че българинът има три присъди в предишното, една от които за шофиране в пияно положение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР