ДеСантис се кара с председателя на Камарата на представителите, след като Маккарти каза, че „не е на същото ниво“ като Тръмп

...
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис намери нов политически опонент в
Коментари Харесай

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис намери нов политически опонент в лицето на републиканския председател на Камарата Кевин Маккарти, след като говорителят каза, че ДеСантис е „не на същото ниво“ като бившия президент Доналд Тръмп.

Разногласията между двамата републиканци идват, когато Маккарти се бори да обедини групата си зад законопроект, известен като „продължаваща резолюция“, за удължаване на финансирането на правителството до 31 октомври , Понастоящем правителствените операции се финансират само до края на септември, когато приключва фискалната година, и ако Конгресът не предприеме действия, правителството ще спре частично на 1 октомври.

Междувременно ДеСантис се опитва да да намалят постоянната двуцифрена преднина на Тръмп в социологическите проучвания, като се прицели в държавните разходи по време на мандата на Тръмп в Белия дом и в позицията му относно абортите.

според Politico. Оттогава Рой помогна за изработването на временния законопроект и във вторник призова републиканците в Камарата на представителите да се „обединят“ около приемането му. Гуд каза, че все още се противопоставя на продължаващата резолюция.

След разговора на ДеСантис с тези републиканци в Камарата на представителите по време на интервю в неделя за Fox News, Маккарти прогнозира, че Тръмп ще спечели номинацията за президент на Републиканската партия през 2024 г. и разкритикува кампанията на ДеСантис. Маккарти все още не е подкрепил нито един кандидат за президент през 2024 г.

„Президентът Тръмп побеждава Байдън в момента в анкетите. Той е по-силен от всякога в този процес и, вижте, служих с Рон ДеСантис – той не е на същото ниво като президента Тръмп под каквато и да е форма или форма. Той нямаше да бъде избран без одобрението на президента Тръмп", каза Маккарти във връзка с първата кандидатура на ДеСантис за губернатор на Флорида през 2018 г. 

ДеСантис е служил в Конгреса от 2013 до 2018 г. където той беше член-основател на Групата за свобода на къщата, крайнодясна група, която най-вече се противопоставя на Маккарти относно законопроекта за временните разходи.

ДеСантис атакува най-вече Маккарти в същото време, когато повдига Тръмп. В интервю за Fox Business във вторник ДеСантис беше помолен за отговор на коментарите на Маккарти. Той отговори, че и Тръмп, и говорителят са „добавили трилиони и трилиони долари към дълга – дори когато имахме единно републиканско правителство“.

По време на пресконференция в Джаксънвил, Флорида, в понеделник, ДеСантис пренебрегна Маккарти като фигура от „истаблишмънта на окръг Колумбия“ и изрази съмнение дали Маккарти би спечелил поста на говорител без помощта на Тръмп. Той също така многократно спомена, че победите на републиканците в Конгреса през 2022 г. във Флорида са били „инструментални“ за осигуряване на мнозинството в Камарата на представителите на републиканците.

През 2022 г. ДеСантис прокара фалшива карта в законодателния орган на Флорида, която в крайна сметка осигури на републиканците още четири места в Камарата на представителите на САЩ. Държавен съдия постанови картата за противоконституционна и нареди да бъде преначертана по-рано този месец.

"Аз не съм някой, който някога ще бъде фаворит на заведението в окръг Колумбия и знаете ли какво? Нося това като знак на честта", каза ДеСантис в понеделник.

Неговата кампания сподели широко коментарите му, публикувайки видеоклипове, критикуващи федералните разходи, и изпрати имейл във вторник, в който се твърди, че ДеСантис „е различен от републиканците и демократите, които харчат безотговорно, за да създадат днешната инфлация.“

< p>Представител на McCarthy не е отговорил на искане за коментар.

Поддръжниците на DeSantis смятат, че битката му с McCarthy, съюзник на Тръмп, е добра.

Джъстин Сейфи, ветеран стратег на Републиканската партия, който набира средства за DeSantis, каза, че несъгласията с McCarthy ще помогнат на DeSantis да се идентифицира с обикновената база на Републиканската партия срещу повече федерални разходи и „имплицитно да предизвика президента Тръмп да направи същото."

Стив Дийс, влиятелен водещ на токшоу от Айова, който подкрепя ДеСантис, е съгласен. „Всеки път, когато ДеСантис може да се сблъска с истаблишмънта на Републиканската партия, това може само да помогне“, каза той.

„Истината е, че Маккарти е говорител само заради Тръмп, който, въпреки че твърди, че е аутсайдер, подкрепи всички съществуващи значима цифра за установяване на Републиканската партия в даден момент. ДеСантис трябва да свърже по-директно двете“, добави той.

Тръмп води ДеСантис с големи числа в националните и ранните щатски първични избори за президент – национално проучване на CBS News през август показва Тръмп с 46 пункта, докато проучване на Емерсън Колидж от началото на септември сред гласоподавателите на Айова показва, че ДеСантис е нагоре с 35 точки.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР