Губернаторът на американския щат Юта е подписал два законопроекта, които

...
Губернаторът на американския щат Юта е подписал два законопроекта, които
Коментари Харесай

Американски щат налага родителски контрол за децата в социалните мрежи

Губернаторът на американския щат Юта е подписал два законопроекта, които могат да трансформират метода, по който младежите могат да употребяват приложенията за обществените медии.     Според новите закони компании като Meta, Snap и TikTok ще би трябвало да получават позволение от родителите, преди младежите да могат да основават сметки в техните платформи, оповестява Engadget. Законите изискват също по този начин въвеждане на “полицейски ” час, наставнически надзор и функционалности за инспекция на възрастта. Тези нови условия могат да трансформират фрапантно метода, по който обществените платформи обработват сметките на най-младите си консуматори.     В допълнение към функционалностите за родителско единодушие и инспекция на възрастта, законодателството не разрешава на фирмите " да употребяват дизайн или функционалност, които провокират пристрастяване на малолетни към платформата ".   

Засега не е ясно по какъв начин локалните управляващи имат намерение да приложат на процедура тези закони или по какъв начин те ще работят по отношение на съществуващите сметки на младежи в обществените медии. И двата закона би трябвало да влязат в действие през март идната година. 
Ефектът, който обществените медии могат да окажат върху младежите, изключително върху по-младите, е в центъра на публичното внимание през последните години. По-рано тази година здравните управляващи в Съединени американски щати оповестиха, че 13 години е прекомерно ранна възраст като условие към младежите за присъединение към сходни платформи.     Конгресът и управляващите в други американски щати също работят по закони, които биха лимитирали опцията на подрастващите да употребяват свободно приложения за обществени медии.     Не всички обаче са съгласни, че рестриктивните мерки, са верният метод. Фондацията Electronic Frontier Foundation, която следи за правата в цифровото пространство, да вземем за пример, се опълчва на закона, като твърди, че той ще наруши правата на младежите в Съединени американски щати, произлизащи от Първата корекция, показва в умозаключение Engadget.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР