Guadalajara Open Akron, втори кръгКаролин Гарсия – Ребека Марино 6-7(2)

...
Guadalajara Open Akron, втори кръгКаролин Гарсия – Ребека Марино 6-7(2)
Коментари Харесай

Сакари, Касаткина и Гарсия запазиха шансове за WTA Finals с победи в Гуадалахара


Guadalajara Open Akron, втори кръг
Каролин Гарсия – Ребека Марино 6-7(2) 6-3 7-6(5)


№6 в света Мария Сакари, №10 Каролин Гарсия и №11 Дария Касаткина се приближиха до класиране на WTA Finals, откакто записаха победи в Гуадалахара.

Пристигайки в Мексико гъркинята бе 10-а в автобуса и изоставаше Вероника Кудерметова, която досега заемаше последната позиция, гарантираща присъединяване. С триумфа над Марта Костюк с 6-4 6-4 обаче тя я изпреварва в конкуренцията онлайн.

Кудерметова има късмет да си върне задатъка с мача си с Дона Векич в сряда вечер.

Сакари и Костюк си размениха общо 22 брейкбола, само че Мария е по-добра във значимите моменти и това се оказа решаващо. От 13 благоприятни условия Марта се възползва единствено от две, като в същото време бе пробита в 4 от 9 рискове.

„ Идвам от далечна страна и предходната година бяха сюрпризирана, че получавам толкоз любов от мексиканците, “ уточни след успеха Сакари. „ Благодарна съм за това. Ще опитам да се насладя оптимално на тази седмица, тъй като желая да остана тук до края ѝ – това място в действителност ми харесва. “

В идващия кръг я чака Даниеле Колинс или Магдалена Фрех.

В същото време Касаткина се е разположила на седмото място в конкуренцията за Форт Уърт и се пробва да си обезпечи в допълнение успокоение. Към момента го прави добре – записа победа с 6-1 6-2 над Жу Лин.

„ Колкото и да се пробвам да не мисля за Финалите, не мога, “ сподели тя пред WTA Insider. „ Трябва да приема това напрежение и да се изправя против него. Това е първият случай, в който имам късмет да вземам участие, освен това не като опция. Стресиращо е. “

„ Не съм в неприятна позиция. След този мач съм в даже по-добра, “ добави рускинята, която ще играе против Елиз Мертенс или Ана Калинская.

Шеста в автобуса е Каролин Гарсия, която завоюва трагична борба против Ребека Марино – 6-7(2) 6-3 7-6(5). Канадката записа 24 аса, само че проби единствено един път съперничката си, която също може да се похвали с огромен брой директни точки от сервис – 13.

Французойката водеше с 4-2 в последния сет, само че пропиля преимуществото си и бе единствено на две точки от загубата при 5-6 0-30.

Очаква я конфликт с Белинда Бенчич или Слоун Стивънс.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР