Guadalajara Open Akron, първи кръгДаниел Колинс – Каролайн Доулхайд 6-4,

...
Guadalajara Open Akron, първи кръгДаниел Колинс – Каролайн Доулхайд 6-4,
Коментари Харесай

Колинс и Векич с чисти победи на старта в Гуадалахара


Guadalajara Open Akron, първи кръг

Даниел Колинс – Каролайн Доулхайд 6-4, 6-1

Дона Векич – Лаура Пигоси 6-4

Даниел Колинс се класира за втори кръг на WTA 1000 шампионата в Гуадалахара след безапелационна победа над своята сънародничка Каролайн Доулхайд. Финалистката от Australian Open инкасира ранен пробив, само че все пак не позволи сензация и стигна до триумфа след 71 минути на корта.

Нейна съперничка в идната фаза ще бъде Магдалена Фрех.

Колинс записа по-малко асове (2-3) и направи доста повече двойни неточности (11-4), само че за сметка на това завоюва 81% от точките си на първи сервис (22/27) и бе доста по-резултатна на ретур (32-18). Световната №16 оползотоври едвам четири от тринадесетте си брейкпойнта (31%), само че това се оказа изцяло задоволително, защото Доулхайд осъществя единствено един от своите четири шанса за пробив (25%).

Доулхайд проби още в самото начало, само че Колинс незабавно върна брейка, а след това равенството се резервира до 4-4, като финалистката от Australian Open пропусна три следващи брейкбола в шестия гейм. Въпреки това обаче тя откри правилния темп във допустимо най-подходящия миг и си върна водачеството, след което осъществя решителен пробив за 6-4.

Във втория сет Колинс не остави никакво подозрение в превъзходството си и на процедура реши мача, реализирайки два следващи брейка за 5-0. Световната №16 можеше да завоюва сета на нула, само че Доулхайд избави четири мачбола и понижи изоставането си. В идващия гейм 175-ата в ранглистата продължи да се бори и отрази два от трите следващи мачпойнта, пред които бе изправена, само че все пак Колинс завоюва подаването си и победи с 6-4, 6-1.

Успешно начало в шампионата записа и Дона Векич. Хърватката, която предходната седмица игра край в Сан Диего, още веднъж се показа на високо равнище и надви в два сета над 108-мата в ранглистата Лаура Пигоси. Двубоят бе пресечен за малко при 3-0 във втория сет, само че това не се отрази отрицателно на ритъма на четвъртфиналистката от US Open за 2019 година В идващия кръг Векич ще се изправи против осмата сложена Вероника Кудерметова.

И двата аса в мача бяха дело на международната №47, която също така завоюва впечатялващите 80% от точките си на първи сервис (24/30). Векич осъществя четири от шестте си точки за пробив (67%), до момента в който в това време отрази и двата брейкбола, до които Пигоси съумя да доближи.

Мачът стартира доста добре за хърватката, която реализира ранен брейк и поведе с 3-1. Пигоси можеше да върне интригата, само че в осмия гейм пропусна две благоприятни условия да върне пробива. В последна сметка Векич продължи да управлява играта и завърши сета с гейм на нула за 6-4.

Във втория сет хърватката заигра с още повече експанзия и самочувствие и осъществя два поредни пробива, натрупвайки удобен задатък от 4-0. Пигоси прекъсна серията ѝ, само че не за дълго, защото Векич проби още веднъж за крайното 6-4, 6-1 след 80 минути игра.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Айла Томлянович – Фернанда Контрерас Гомес 6-2, 6-1

Елизабета Кочарето – Анастасия Потапова 6-2, 6-1

Лорън Дейвис – Йелена Остапенко 1-6, 3-6

Магдалена Фрех – Юлия Путинцева 6-3, 6-4

Беатрис Хадад Мая – Катерина Синякова 5-7, 2-6

Даниел Колинс – Каролайн Доулхайд 6-4, 6-1

Магда Линет – Медисън Кийс 3-6, 3-6

Анна Калинская – Барбора Крейчикова 6-3, 6-4
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР