GSP Offshore, компания, която е част от румънската група за

...
GSP Offshore, компания, която е част от румънската група за
Коментари Харесай

Румънският доставчик на офшорни петролни услуги GSP получи големи договори в Черно море


GSP Offshore, компания, която е част от румънската група за петролни услуги GSP, следена от локалния вложител Габриел Команеску, е подписала две съществени покупко-продажби за даване на услуги на Лукоил и OMV Petrom в офшора на Черно море, заяви Profit.ro.

Периметърът, проучен от Лукойл, е в дълбоководната зона, изискваща нови мощности от GSP Offshore. GSP подписа контракт за интегрирани сондажни услуги с Lukoil Overseas Atash BV, с цел да изследва периметъра на Trident, в изключителната икономическа зона на Румъния в Черно море.

Периметърът Tridentе благосъстоятелност на Lukoil (87.8%) и румънската държавен компания добиваща газ Romgaz (12.2%). Газови ресурси в Trident се правят оценка на над 30 милиарда кубически метра и могат да бъдат второто по величина находище на газ в изключителната икономическа зона на Румъния. Отделно GSP Offshore подписа с румънската петролна и газова група OMV Petrom рамков контракт за даване на интегрирани офшорни услуги на съоръжения и съоръжение за дребния периметър Istria.

Осем-годишният контракт, предоставен след процедура за възлагане на социална поръчка, е оценен на над 1 милиарда RON (210 милиона евро).

Като общоприет реализатор, GSP Offshore ще дава отговор за консолидираното на редица услуги, в това число на брегови и офшорни интервенции и поддръжка, както и пристанищни интервенции, мореплаване, авиация и други услуги за поддръжка. Ще бъдат пробити два сондажа на дълбочина над 2000 метра под морското дъно, във води с дълбочина към 50 метра. Сондажите имат за цел да добавят добива от находището Източна Лебада/ East Lebada (нефт и газ), намерено през 1979 година

Romania Insider

Преводът е оповестен в Бюлетина на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР