ГСДП одобри по принцип съставяне на управляваща коалиция с ХДС/ХСС

...
ГСДП одобри по принцип съставяне на управляваща коалиция с ХДС/ХСС
Коментари Харесай

Социалдемократите дадоха мандат на Шулц за коалиция с Меркел

ГСДП утвърди по принцип сформиране на ръководеща коалиция с ХДС/ХСС на канцлера Ангела Меркел. На провеждащия се в Бон конгрес за започване на договарянията с консерваторите гласоподаваха 362 от 642 делегати.

Преди това водачът на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц отхвърли разновидността за нови избори в Германия, предава БНР.

Междувременно, ДПА отбелязва, че френският президент Еманюел Макрон е засилил натиска върху Германската социалдемократическа партия да влезе още веднъж в коалиция с канцлера Ангела Меркел. В телефонен диалог по своя самодейност Макрон е споделил на Шулц, че "Европа гледа към Бон ", където се организира партийният конгрес.

През септември 2017 година Социалдемократическата партия записа най-лошия си избирателен резултат в историята. По тази причина и Мартин Шулц реши да не взе участие още веднъж в ръководството. В идващите месеци обаче Ангела Меркел не съумя да реализира компромис с другите партии в Бундестага и в този момент единствената опция да не се стигне до предварителни избори е още веднъж необятна управническа коалиция.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР