Грузинският заместник-министър на финансите Гиорги Какауридзе отхвърли твърденията на Кремъл,

...
Грузинският заместник-министър на финансите Гиорги Какауридзе отхвърли твърденията на Кремъл,
Коментари Харесай

Грузия отхвърли твърденията на Русия, че експлозивите за Кримския мост са минали през нейна територия

Грузинският заместник-министър на финансите Гиорги Какауридзе отхвърли изказванията на Кремъл, съгласно които експлозивите, употребявани при гърмежа на Кримския мост, са били доставени през грузинска територия.

Какауридзе сподели, че съветските обвинявания са неоснователни и добави, че „ никакви камиони или железопътни вагони, натоварени с експлозиви “, не са минали грузинската граница.

Той също по този начин акцентира, че обвиняванията не са подкрепени с никакви доказателства и че грузинските митнически служби работят „ в цялостно сходство “ с интернационалните стандарти.



" Ако някой показа доказателства в поддръжка на обвиняванията, тогава ще стартира следствие и отговорните ще бъдат подведени под отговорност. Не считам, че би трябвало да се извиняваме, тъй като някой е направил сходни изказвания. Със сигурност знам, че подобен товар не е прекосявал грузинската граница ”, безапелационен беше Какауридзе.

Руската федерална работа за сигурност заяви в сряда, че е арестувала петима жители на Русия и трима украинци и арменци като част от следствието на това, което президентът Владимир Путин дефинира като " терористична офанзива ". Службата твърди, че съучастниците в действието - в това число двама грузински жители - също са разпознати.

След като упрекна украинското разузнаване в организирането на офанзивата, съветската държавна организация съобщи, че 22 770 кг експлозиви са били изпратени от украинското пристанище Одеса до България през август, като товарът по-късно е превозен през териториите на Грузия и Армения, преди да доближи крайната си дестинация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР