Групата Обнови Европа“ (ОЕ) може да обяви за свой нов

...
Групата Обнови Европа“ (ОЕ) може да обяви за свой нов
Коментари Харесай

Петков и ПП се запътват към групата на либералите, там са и ДПС

Групата „ Обнови Европа “ (ОЕ) може да разгласи за собствен нов член „ Продължаваме промяната “ (ПП) още през днешния ден.  ОЕ са в действителност обединяването сред АЛДЕ, европейската демократична партия, и ЕДП, другата центристка партия в Екологичен потенциал. Именно от тази група членове са и Движение за права и свободи.

Според Клод Сежурне – ръководителят на парламентарната група на евролибералите, които са трета мощ в Европейския парламент, би трябвало да се сътвори „ мощно политическо семейство, което да се усилва освен в Народното събрание, само че и в Света на Европейски Съюз “. Пред „ Политико “ той добавя, че разчита и на други членове от ОЕ.   

Членството на Политическа партия ще даде на евролибералите спомагателни сили за изборите за Европейски парламент през 2024 година, въпреки партията още да не е публично записана в България.

„ От наша страна ршението е взето, ние желаеме Политическа партия да се причисли. Той (Петков – б.р.) е мощно заинтригуван да се причисли, защото е проевропейски надъхан, либерал е и споделя нашите полезности за върховенството на закона ", декларира Сежурне.

Запитан и за Движение за права и свободи, от чието участие в ОЕ Петков е изразявал опасения и чийто народен представител Делян Пеевски е упрекван в корупция и е глобен от Съединени американски щати по „ Закона Магнитски “.

„ Не желая да се греша във вътрешната политика. Работа на националните партийни водачи е дали желаят да правят промени или да се причислят към държавното управление “, дава отговор Сежурне.

Миналата седмица той е бил в България и е разговарял с ръководителите на Движение за права и свободи.

„ Не сме говорили за Делян Пеевски, защото това е вътрешен въпрос за Движение за права и свободи “, споделя водачът на групата на ОЕ.

А за тримата евродепутати от Движението той споделя: „ Няма защо да ги упреквам, това са хора с полезности, които са скъпи членове на нашата група. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР