Групата на Обнови Европа“ в ЕП прие ключова декларация в

...
Групата на Обнови Европа“ в ЕП прие ключова декларация в
Коментари Харесай

Либералите в ЕП приеха ключова декларация за Шенген: Дават пълната си подкрепа за България и Румъния

Групата на " Обнови Европа “ в Екологичен потенциал одобри основна декларация в поддръжка на България и Румъния по пътя им към Шенген. Това решение бе взето по време на съвещание на групата в автрийската столица Виена.

Приетият документ гласи следното:

Изявление на " Обнови Европа “ относно приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство за свободно придвижване

През 2011 година България и Румъния сполучливо приключиха процеса на оценка по Шенген и извършиха всички правни и оперативни условия, нужни за използването на достиженията на правото от Шенген във всички области. Това беше реализирано със обилни вложения от национални фондове и фондове на Европейски Съюз в продължение на повече от десетилетие и беше документирано и прието в границите на целия развой на партньорска оценка и инспекция по Шенген.

Европейският парламент, Европейската комисия и преобладаващото болшинство от страните членки предоставяха ясни и многократни послания, че България и Румъния принадлежат към Шенген от техническа и правна позиция.

Огромното преимущество на свободното придвижване, в границите на Шенгенското пространство, е отказано на румънските и българските жители без основателна причина или пояснение. Подобна дискриминация съществено подкопава отношението по отношение на Европейски Съюз измежду жителите на двете страни, месеци преди европейските избори, като в същото време нанася обилни вреди на бизнеса в България и Румъния.

За " Обнови Европа “ политическото решение за пълноправно участие в Шенгенското пространство не би трябвало да бъде въпрос на привилегия, а на развой, предпоставящ предвидимост и изясненост. " Обнови Европа “ показва дълбокото си страдание за продължаващото несъгласие на австрийското държавно управление, което няма правна аргументация, и акцентира, че то понижава политическото доверие в Европейски Съюз по отношение на неговите жители, във връзка с неговите институции и система от правила.

Отново заявяваме, че голословната и безпочвена позиция на австрийското държавно управление се употребява от антиевропейската агитация, в това число съветската агитация, в ущърб на политическите цели на Европейски Съюз. Трябва да се подчертае, че това решение подкопава също и потенциала на Европейски Съюз да предизвиква своите полезности и положително ръководство в други страни отвън Европейски Съюз, в това число в страните, в развой на присъединение. " Обнови Европа “ приканва Европейската национална партия (ЕНП) да поеме съществено своята отговорност по този въпрос и да предприеме законови ограничения по отношение на водещата политическа партия в австрийското държавно управление, виновна за тази обстановка. Бихме желали да напомним на виновните лица в ЕНП, че европейските политически партии са длъжни да се грижат за това по какъв начин жителите на Европейски Съюз възприемат действието на нашия Съюз и нашите полезности.

В светлината на гореизложеното, " Обнови Европа “ приканва австрийското държавно управление да анулира ветото си без по-нататъшно закъснение и да разреши на Румъния и България да се причислят към Шенгенското пространство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР