Групата на ГЕРБ в парламента ще иска лична среща с

...
Групата на ГЕРБ в парламента ще иска лична среща с
Коментари Харесай

ГЕРБ поискаха среща с шефа на здравната каса проф. Плочев

Групата на ГЕРБ в Народното събрание ще желае персонална среща с шефа на НЗОК проф. Камен Плочев, разгласи на специфична конференция Цветан Цветанов. Проф. Плочев, чиято оставка беше поискана от здравния министър Кирил Ананиев, е поканен за диалог идващият вторник. По думите на Цветанов той би трябвало да обясни какви са административните проблеми в здравната каса. Според Цветанов парламентарната група на ГЕРБ не може да изиска оставката на проф. Плочев и в това време съобщи, че здравният министър има цялостната поддръжка на ръководещата партия. Утре (сряда) проф. Плочев ще бъде изслушан и в здравната парламентарна комисия.
Междувременно здравният министър Кирил Ананиев е провел и диалог с парламентарната група на Обединените патриоти. Цветанов употребява информацията, с цел да заяви, че няма и напрежение в ръководещата коалиция и е нещо обикновено да има друго мнение в нея.
Цветан Цветанов съобщи още, че отхвърли да дава отговор на " заядливия звук " на поръчката на депутата Елена Йончева (БСП), че ще го съди за клюка. Самият Цветанов разгласи по-рано, че " Елена Йончева и непосредствен консултант на Цветан Василев са източвали КТБ ". " Аз съм претрупан с доста отговорности, желая да си свърша своята работа ", изясни Цветанов. Според него Българска социалистическа партия се пробват да предизвикат следващия скандал и употребяват обидни квалификации против ГЕРБ.
И добави, че дружно с Обединените патриоти са събрали подписите с искане за оставката на зам-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов, който предходната седмица призна, че е създател на текста в декларацията на Българска социалистическа партия: " Народният съд е належащо и неизбежно правораздаване ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР