Групата на ЕНП в Европейския парламент и ЕНП - Европейската

...
Групата на ЕНП в Европейския парламент и ЕНП - Европейската
Коментари Харесай

Манфред Вебер: Арестът на Борисов повдига много въпроси

Групата на ЕНП в Европейския парламент и ЕНП - Европейската национална партия са мощно обезпокоени от събитията в София нощес. Това написа във фейсбук Манфред Вебер, член на Европейския парламент.

Задържането на опозиционния водач и някогашен министър-председател на България Бойко Борисов повдига доста въпроси, които би трябвало незабавно да бъдат изяснени, добави той. На първо място от българската полиция, която наподобява е подхванала дейности без заповед за арест, и второ от Европейската прокуратура - EPPO, за която българските управляващи споделят, че са дали доказателствата , довели до ареста, разясни Манфред.
 Асен Василев: Най-накрая влязохме в Европа
Асен Василев: Най-накрая влязохме в Европа

Действията са поради сигнала на Васил Божков и отчета на АДФИ

Той бе безапелационен, че всяка хипотетична корист със средства на Европейски Съюз би трябвало да бъде разследвана без изключение . Това включва отговорността на управляващите да дават пояснения на обществеността. Борбата с корупцията може да бъде сполучлива единствено в случай че се основава на ясно разделяне на управляващите и надлежна процедура в границите на върховенството на закона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР