Групата на Българската банка за развитие отчита 18,3 млн. лева

...
Групата на Българската банка за развитие отчита 18,3 млн. лева
Коментари Харесай

Българската банка за развитие с 20% ръст на печалбата си за първото полугодие на 2019 г.

Групата на Българската банка за развиване регистрира 18,3 млн. лв. облага за първите шест месеца на 2019 година Увеличението е с 20% в съпоставяне със същия интервал на миналата година и е резултат от активизиране на кредитната активност на институцията.
След като приключва 2018 година като най-силната година в историята си с максимален размер на привлечените средства от непознати кредитни институции, ББР продължава сполучливото си бизнес развиване и през 2019 година
Със 7% нараства портфейлът на банката в границите на това полугодие. Постепенното развиване на кредитирането е съчетано със прецизно съблюдаване на нормативните условия, поддържането на висока финансова непоклатимост и рационално ръководство на кредитния риск.
Качеството на кредитния портфейл остава високо, като делът на експозициите в просрочие над 90 дни спада до под 6%. Тяхното покритие е с 55% обезценки, което още веднъж е част консервативната политика на институцията по отношение на поетите опасности.
Българската банка за развиване разполага с нужния капацитет да продължи дейното развиване на кредитната си активност, както за стимулиране на активността на дребните и междинни предприятия, по този начин и за осъществяване на икономическите цели на държавното управление, в това число за поддръжка на значими за страната инфраструктурни планове.
Банката финансира активността си като договаря привличането на запас от чуждeстранни и интернационалните кредитни институции, както и капиталови фондове. Към момента ББР има 13 дейни контракта с 8 финансови институции, измежду които Банката за развиване на Съвета на Европа (БРСЕ), Европейската капиталова банка (ЕИБ), немската Кредитанщалт фюр Видерауфбау (KfW) и Китайската банка за развиване (КБР), с която през 2018 година бе подписан рекордният контракт за 1,5 милиарда евро.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР