Групата Бунт за животните“ защитава позиция за хранене с растителни

...
Групата Бунт за животните“ защитава позиция за хранене с растителни
Коментари Харесай

Климатични активисти окупираха ресторанта на Гордън Рамзи в Лондон

Групата „ Бунт за животните “ пази позиция за хранене с растителни артикули

Климатични деятели окупираха ресторанта на Гордън Рамзи в Лондон, заяви Агенция Франс Прес, съобщи Българска телеграфна агенция. Групата „ Бунт за животните “ пази позиция за хранене с растителни артикули.

Според групата „ Бунт за животните “ в окупацията вземат участие 14 души. Те са заели маси, предопределени за клиенти на ресторанта, показвайки фиктивни менюта, в които се показва екологичната цена на храната.

Сред предлаганите ястия има телешки стек. Това е храна, чието произвеждане оставя доста огромен въглероден отпечатък и заема голямо пространство за развъждане на животните, се споделя в изказване на групата.

Ресторантът трябваше да затвори, само че климатичните деятели отхвърлиха да изоставен мястото. „ Това е съвършеният образец за неравенството във Англия “, сподели Лучия Алекзандър, здравна сестра на 39 години, която взе участие в протестната акция. „ Гордън Рамзи сервира ястия, които костват 155 английски лири, до момента в който повече от два милиона разчитат на хранителни банки в актуалната рецесия. “

Вместо заведенията за хранене да натрупат големи облаги за сметка на животните, би трябвало да поддържаме фермерите и риболовците в прехода към растителна храна, добави Алекзандър.

Говорител на ресторанта разкритикува дейностите на климатичните деятели. „ Всеки има право на мнение и разбиране, само че нахлуването в ресторант пречи на работата на личния състав и проваля вечерта на клиентите. “
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР