Група за разпространение на наркотици на територията на Варна е

...
Група за разпространение на наркотици на територията на Варна е
Коментари Харесай

Разбиха варненска банда, разпространявала дрога

Група за разпространяване на опиати на територията на Варна е разкрита при интервенция, извършена на 25 март от чиновници на ГДБОП, под наблюдението на Специализираната прокуратура. В хода на полицейските дейности, трима мъже, измежду които и доставчикът на дрога на едро за групата, са арестувани на междуселски път край Карнобат по време на договорка с 1,116 кг амфетамини. За количеството синтетичен опиат доставчикът трябвало да получи 29 000 лв., които са конфискувани при обиски по време на интервенцията.

Според събраните до момента доказателства, групата от общо деветима е разпространявала опиати във Варна от началото на 2018 година Нейна територия на разпространяване е бил и квартал „ Максуда “ в регионалния град. Данните сочат, че участниците продавали на черния пазар по кг амфетамини за две седмици, като е получавала за това към 60 000 лв..

При осъществените претърсвания на 39 жилища, офиси и коли, употребени от участници в групата, са открити и конфискувани разнообразни количества опиати – най-вече кокаин и амфетамини. Специализираната прокуратура притегли като обвинени девет лица за присъединяване в проведена незаконна група за държане и разпространяване на опиати във Варна.

Днес в Специализирания углавен съд ще бъдат импортирани претенции за „ Задържане под стража “ на шестима от упрекнатите. На другите трима са наложени ограничения за неотклонение „ Парична гаранция “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР