Група за данъчни измами отива на съд, съобщиха от Специализираната

...
Група за данъчни измами отива на съд, съобщиха от Специализираната
Коментари Харесай

Четирима отиват на съд за укриване на ДДС за 600 хиляди лева

Група за данъчни измами отива на съд , оповестиха от Специализираната прокуратура и прецизираха, че четиримата упрекнати от януари 2016 година до април 2017 година , не внесли в държавния бюджет изискуем Данък добавена стойност в размер на над 600 000 лева

Обвиняемите взели участие директно в собствеността и ръководството на действителни търговски сдружения, занимаващи се с обработка и търговия на меса и месни артикули с генезис от държави-членки на Европейския съюз. Едновременно с това, те организирали и направлявали сдружения от вида " изчезнал търговец ", на които да трансферират данъчните си отговорности.

За да станат по-конкурентни на пазара и да получават противозаконни облаги, обвинените правили вътреобщностни доставки на името на " кухите " сдружения, регистрирани на подставени лица - жители на Република Сърбия с невисок обществен статус.

Впоследствие осъществили импортираната стока на пазара без документи и на конкурентни цени. Така прикривали действителния адресат на стоката и избягвали заплащането на Данък добавена стойност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР