Група топ руски магнати прибира дивиденти за милиарди долари, получавайки

...
Група топ руски магнати прибира дивиденти за милиарди долари, получавайки
Коментари Харесай

Изолирани от голяма част от света, руските милиардери харчат повече у дома

Група топ съветски магнати прибира дивиденти за милиарди долари, получавайки изплащания от фирмите си даже на фона на огромните западни наказания поради войната в Украйна, написа Блумбърг.

Петима милиардери в петролната, никеловата и торовата индустрия са най-големите печеливши от дивиденти в страната, получавайки към 10 милиарда $ от своите компании от началото на 2022 година насам, съгласно показателя на милиардерите на Блумбърг. Тези резултати контрастират мощно с действителността за доста съветски компании, които отложиха или анулираха изплащането на дивиденти вследствие на глобите, произлизащи от решението на президента Владимир Путин да нахлуе в Украйна.

Дори тези магнати обаче не са незасегнати от глобите, защото опциите им за харчене на тези средства са по-ограничени от всеки път. Тяхната изолираност от останалия свят подтиква вложения в локални компании, за които милиардерите не са се замисляли преди, и демонстрира по какъв начин съветският хайлайф се приспособява към следвоенната действителност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР