Група сенатори демократи и републиканци представиха в четвъртък в Сената

...
Група сенатори демократи и републиканци представиха в четвъртък в Сената
Коментари Харесай

Американски сенатори обвиняват Русия в геноцид с резолюция

Група сенатори демократи и републиканци показаха в четвъртък в Сената на Съединени американски щати за геноцид, заяви The Hill.

Изданието разяснява, че това е по-скоро алегоричен, само че и мощен сигнал за двупартийна поддръжка за Съединени американски щати и интернационалната общественост да се постави завършек на насилието и да държат причинителите виновни.

Резолюцията се управлява от сенатори от комисията по интернационалните връзки.

Припомня се, че интернационалната общественост документира множеството съветски злоупотреби, които съставляват военни закононарушения в цяла Украйна. Време е Съединените щати и светът да го признаят като подобен, пишат вносителите.
 Канадският парламент упрекна Русия в геноцид
Канадският парламент упрекна Русия в геноцид

След като преди седмици министър председателят Трюдо направи същото

Резолюцията също по този начин поддържа организирането на трибунали и интернационалните наказателни следствия, които да държат съветски политически водачи и боен личен състав виновни за нападателна война, военни закононарушения, закононарушения против човечеството и геноцид.

" Русия се пробва да унищожи освен хората и постройките на Украйна, само че също по този начин те се пробват да отстранен украинския език, украинската история и украинската просвета, се споделя в изказване. Това е геноцид. Светът би трябвало да признае този факт и виновните би трябвало да понесат отговорност.

Освен това резолюцията приканва Съединени американски щати, дружно с НАТО и Европейския съюз да " поддържат държавното управление на Украйна за попречване на по-нататъшни актове на съветски геноцид против украинския народ ".
 Зеленски: Случилото се в Буча е геноцид
Зеленски: Случилото се в Буча е геноцид

Москва отхвърли обвиняванията, а фотосите дефинира като фалшификат

Припомняме, че Украйна към този момент разгласи съветските дейности за геноцид и изиска интернационален съд. Канада също разгласи протичащото се за геноцид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР