Група протестиращи нахлуха за кратко в сградата на оператора на

...
Група протестиращи нахлуха за кратко в сградата на оператора на
Коментари Харесай

Протестиращите във Франция нахлуха в сградата на Юронекст

Група протестиращи нахлуха за малко в постройката на оператора на фондовата борса " Юронекст " (Euronext), намираща се в парижкия бизнес квартал " Дефанс ", съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция. 

Те упорстват, че огромните компании би трябвало да заплащат повече, с цел да финансират пенсиите в страната.

" Казват ни, че няма пари за пенсии. Няма потребност тези пари да се вземат от джобовете на работещите, когато са налични в джобовете на милиардерите ", заяви Фабиен Вийдьо от синдиката " Сюд-рейл " (Sud-Rail).

Развявайки синдикални флагове, група от нeколкостотин стачкуващи окупира фоайето на постройката на " Юронекст ", скандирайки: " Ние сме тук, ние сме тук, даже и Макрон да не желае да сме тук ", както и " Оставка за Макрон! "

По-рано този месец сходни подиуми се разиграха и в офисите на капиталовия колос " Блекрок " (Blackrock) в Париж.

През уикенда Макрон подписа противоречивия закон за повишение на пенсионната възраст от 62 на 64 години. Това се случи след три месеца митинги и макар изследванията на публичното мнение, показващи, че болшинството французи са срещу промяната.

Макрон и неговото държавно управление ясно демонстрират, че желаят да затворят тази страница и да преминат към решаването на други проблеми като изискванията на труд, реда и законността в страната, образованието и опазването на здравето.

Но протестиращите в " Дефанс ", както и тези, които нападнаха президента в Елзас в сряда, ясно демонстрираха, че не желаят да затварят страницата. " Ще продължим да протестираме до отдръпването на пенсионната промяна ", скандираха демонстриращите в " Дефанс ". 

BREAKING: Protesters enter Euronext, the Paris Stock Exchange, as anger over President Macron's pension reform continues to rise
— Bloomberg (@business)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР