Група, протестираща срещу изчезването на 43-ма студенти в Мексико през

...
Група, протестираща срещу изчезването на 43-ма студенти в Мексико през
Коментари Харесай

Протести разбиха вратата на президентския дворец в Мексико

Група, протестираща против изгубването на 43-ма студенти в Мексико през 2014 година, събори вратата на президентския замък в столицата, демонстрират видеозаписи, излъчени от локални малките екрани.

Протестиращите разрушиха вратата благодарение на бял пикап от държавната електрическа компания на Мексико, демонстрират видеозаписите. По същото време президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор даваше ежедневната си конференция в същата постройка.

Полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне групата, осведоми вестник " Универсал ", който твърди, че органите на реда са издигнали барикади в двореца, с цел да попречат на протестиращите да обхванат в постройката. 

Не е ясно дали към момента има протестиращи в двореца, само че локалните медии оповестиха, че някои от участниците са били задържани.

Запитан за случая от публицист по време на конференцията Лопес Обрадор съобщи, че няма да употребява мощ против митинга и че държавното управление ще продължи да проверява случая с изчезналите студенти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР