Група от средноголеми американски банки призова федералните регулатори в САЩ

...
Група от средноголеми американски банки призова федералните регулатори в САЩ
Коментари Харесай

Американски банки искат гарантирани влогове, за да се избегнат масови фалити

Група от средноголеми американски банки прикани федералните регулатори в Съединени американски щати да подсигуряват всички депозити на техните клиенти за 2 години, даже и да са над лимита за обезпечени влогове до 250 000 $. Целта е да се избегне " феномена на болестта " след банкрута на банката Silicon Valley Bank (SVB), оповестява " Блумбърг ", представен от Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

 

" Тази мярка ще спре неотложно отлива на клиенти на най-малките банки, ще стабилизира банковия бранш и ще понижи значително рисковете от други банкрути ", се споделя в апела, адресиран до регулаторните управляващи от страна на средноголемите банки в Америка.
 
Фалитите на банките SVB и Signature Bank породиха рецесия с доверието в банковия бранш. Много клиенти на сходни банки изтеглиха парите си, с цел да ги подават в по-големи банки, като JPMorgan Chase и Bank of America, възприемани като прекомерно огромни, с цел да не ги подкрепи страната при положение на рецесия.

 

През седмицата банка First Republic Bank, която обслужва главно заможни клиенти, претърпя срив на акциите на борсата с 80 на 100. Базирана в Сан Франциско, тя е 14-ата американска размер на активите. В четвъртък 11 огромни банки се ангажираха да внесат 30 милиарда $ в сметките на First Republic Bank.

 

" Каквото и да е общото положение на банковата промишленост, доверието бе подкопано за всички банки, с изключение на за най-големите ", написа в писмото обединението от средноголеми банки. Тя приканва банковия регулатор, Управлението за федерален запас и министърка на финансите Джанет Йелън да възстановят доверието. Групата от банки предлага да финансира гореспоменатата мярка, като усили вноските, които към този момент изплаща на банковия регулатор за гарантиране на депозитите.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР