Група от 28 френски ученици посетиха днес Информационния център на

...
Група от 28 френски ученици посетиха днес Информационния център на
Коментари Харесай

Френски ученици с интерес към “София – евростолица на спорта“

Група от 28 френски възпитаници посетиха през днешния ден Информационния център на “София – европейска столица на спорта “. Тяхната аудиенция бе уговорена авансово като част от престоя им в България по стратегия за опознаване на европейските полезности и мултинационалните култури.

Учениците бяха признати в Инфоцентъра от медийния координатор Тодор Шабански, който ги срещна с активността по самодейност “София – европейска столица на спорта “. В богато илюстрирана с снимки мултимедийна презентация бяха показани главните цели и интензивности на Фондацията през последните 4 години. Младежите демонстрираха мощен интерес към работата на Столична община в региона на спорта за всички, както и в региона на образуване на фестивали и спортни конгреси в градска среда.

Особено внимание в последвалата едночасова полемика бе отделено на набиращите в последно време все по-голяма известност „ Ърбан (градски) спортове “. Гостите бяха прелестно сюрпризирани от обстоятелството, че през септември “София – европейска столица на спорта “ ще провежда огромен състезателен празник под мотото „ София Ърбан зона спорт 2019 “ с присъединяване на над 400 състезатели от 12 страни. Ърбан спортовете са шлагер измежду младите и навлизат доста мощно в формалната олимпийска стратегия. На Игрите в Токио идната година ще бъдат избрани първенци в скейтборда, карате и скално катерене.

В края на визитата младежите изгледаха последния видеоклип, събрал есенцията от събития, проведени през последните години по стратегия “София – европейска столица на спорта. Всеки от гостите си потегли от Инфоцентъра с дребен подарък за спомен и с признателност за топлия банкет и за получената богата информация за активността по самодейността. Специални благодарности за гостоприемството към Столична община и персонално към кмета Йорданка Фандъкова насочи ръководителят на групата г-жица Аурелия Хаюн. Френските младежи отпътуват довечера след тридневното си посещаване в България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР