Група младежи днес са опитали да оберат бижутерски магазин в

...
Група младежи днес са опитали да оберат бижутерски магазин в
Коментари Харесай

ЕКШЪН: Депутат на Възраждане в центъра на въоръжен обир в Русе. Полицаи немеят от гледката

Група младежи през днешния ден са пробвали да оберат бижутерски магазин в центъра на Русе. Те нахлули в златарското ателие и насочили револвер към притежателя му. Той съумял да отбие ръката на нападателя и се опитал да го задържи. Това описа в обществените мрежи русенският народен представител от „ Възраждане “ Златан Златанов, който в този миг е бил наоколо и се е намесил.
На място е пристигнал екип на охранителната компания на магазина, а по-късно и полицията. Те открили, че оръжието, с което е бил застрашен бижутера, наподобява на същински военен револвер, само че е пластмасов.
Междувременно нападателите съумели да избягат с колела към близкия парк.
Ето какво още описа русенецът. Публикуваме текста без редакторска интервенция:
„ Същите са влезнали в ателието му и извадили черен на цвят револвер. Същият реагирал навреме и отбил револвера и се опитал да задържи тарторът на групата. В този миг се оказах на мястото на случая и помогнах на притежателя на ателието да отбие физическите офанзиви против него. Своевременно се свързах с 112 с които организирах непосилен диалог за какво и по какъв начин би трябвало да се отзове полицейски екип на мястото.
По време на цялата свада в която притежателят съумя да отнесе и няколко майсторски удара от тези другояче изглеждащи почтени на тип хулигани, които врещяха, псуваха, обиждаха и заплашваха с кавга в дребните часове на деня, се появи и жена, която по всички антропологични белези изглеждаше като тяхна майка или по- огромна сестра и крещеше “ остави децата ми “. Питах я каква е що е, само че ми отвърна, че не познавала никое от дребните циганчета и нищо не знаела, инцидентно минавала.
Докато се разправях със служителките на два пъти в границите на минути… Тумбата съумя да избяга с колелета, преследвана от служебната кола на СОТ Юсис в посока Парка на младежта, където са й изгубени следите.
След 15 минути въпреки всичко дойде полицейска кола и сне пояснения, установихме, че револверът е детска играчка, която е доста добра реплика на военен револвер.
Явно става дума за сериозна подготовка, може би с присъединяване на опитни нарушители и препоръки от юристи или някогашни служители на реда по какъв начин да се сугестира боязън в бижутера и да бъде освободен оптимално дейно от част от скъпоценната си стока.
Тук има и два детайла, които заслужават внимание: малолетната възраст на главните настоящи лица и подправения револвер, които ще бъдат като самобитни буфери в едно бъдещо наказателно произвеждане против тях или против лицето, което очевидно е координирало дейностите им от тунела в отсрещния блок на антифашистите- дамата, която първо се застъпваше за тях като тяхна майка, само че която на мен ми отхвърли да е каквато и да е..
Ако има полиция в този град, то я приканвам оптимално бързо и дейно да се задейства и да пресече в зародиш възможни бъдещи закононарушения против собствеността, здравето и живота на русенци. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР