Група българи, живущи в Чикаго с инициатива Пловдив да е

...
Група българи, живущи в Чикаго с инициатива Пловдив да е
Коментари Харесай

Пловдивчани с инициатива - най-високият български флаг да е издигнат край Пловдив

Група българи, живущи в Чикаго с самодейност Пловдив да е региона с най-високо издигнатия байрак в България. Припомняме, че с медията ни се свърза един от основателите на концепцията, откакто медията ни разгласява публикация, че въпросното знаме се вее раздрано. Сигналът за раздрания байрак, намиращ се на Околовръстното в Пловдив - сред Пещерско и Пазарджишко шосе, ни изпрати четец, който съобщи, че съгласно него това е недопустимо.
Прочетете още
Малко по-късно с медията ни потърсиха контакт и хората, които са помогнали да повдигнат 70-метровия байрак, който е с най-големи размери у нас. Те обявиха, че първичната концепция е на група българи, които са желали градът под тепетата да се популяризира с най-високия байрак в страната. Оказва се обаче, че поддръжката му излиза скъпа, защото за направата му са нужни няколко месеца, а средствата, които са нужни за изработката му са над 2 000 лв..

Много пъти знамето е било подменяно от основателите, само че в един миг те вземат решение да създадат съдружие с нестопанска цел, посредством което пловдивчани и българи, които поддържат самодейността да могат да дарят средства за направата на нови флагове тогава, когато поради метеорологични условия бива раздрано.

Идеята е подкрепена и от кмета на Пловдив Костадин Димитров, който е дарил знаме, с което общината разполага, направено от хора със специфични потребности.

Петър Костадинов съобщи пред медията ни, че всеки, който има предпочитание, може да се причисли към сдружението „ Български байрак ”, като дарителската сметка на сдружението с нестопанска цел е:

БЪЛГАРСКИ ФЛАГ СДРУЖЕНИЕ

BG23 BPBI 7942 1026 2264 01

Припомняме, че новият байрак бе повдигнат още веднъж във връзка 3 март край Пловдив. Костадинов описа, че група българи, живущи в Съединени американски щати са събрали средства за построяването на високия стълб. Идеята се е зародила сред група другари от Чикаго, когато са били събрани дружно и са чули, че чужденец е издигнал 50-метрово знаме. Решили и те да създадат същото, тъй като не би трябвало потеклото да се не помни. За построяването на пилона хората са дарявали пари, труд, време и техника.

Флагът се намира на Околовръстното в Пловдив - сред Пещерско и Пазарджишко шосе като това е най-високо развяващият се за момента български трикольор.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР