Грубо посегателство върху правата на българските граждани е вдигането на

...
Грубо посегателство върху правата на българските граждани е вдигането на
Коментари Харесай

Омбудсманът дава преференцията на Конституционния съд

Грубо посягане върху правата на българските жители е повдигането на прага на преференциите, съобщи Мая Манолова в коридорите на Народното събрание. Омбудсманът ще сезира Конституционния съд незабавно след обнародването на признатия късно нощес след 15 часа диспути Изборен кодекс.

" Отнемат правото на българите да гласоподават за персони, което право те желаеха с референдума през 2015 година Преференцията към този момент става безусловно безсмислена. Това е все едно да искаш да си купиш самун, само че той да коства 130 хиляди лева ", изригна Манолова.

" 130 000 гласа са нужни за разбъркване на листата, което е ясно, че няма по какъв начин да се случи ", безапелационна е тя. Манолова стачкува и за отлагането за неопределен срок на електронното гласоподаване, което още веднъж, по думите й, ще ощети сънародниците ни зад граница. Абсурд е, съгласно омбудсмана, също по този начин решения на ЦИК да се апелират в локални административни съдилища.

" Нарушават се съществени конституционни правила и по тази причина дружно с моя екип към този момент работим по конституционна тъжба, тъй като няма по какъв начин да остана безразлична към похищението към българските жители. Това е 13-та корекция на изборния кодекс и всяка последваща лишава още и още права, заключи Манолова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР