Груби нарушения при строителството на ваканционно селище в горичката при

...
Груби нарушения при строителството на ваканционно селище в горичката при
Коментари Харесай

Груби нарушения при строежите до къмпинг „Арапя” и Алепу откри ДНСК

Груби нарушавания при строителството на ваканционно населено място в горичката при къмпинг „ Арапя” и курортен комплекс при Алепу откри инспекцията на дирекцията за строителен надзор.

Снимка: btvnovinite.bg

Проверките продължиха една седмица.
Нова вилна зона може да се появи край къмпинг " Арапя " На първа линия до брега на морето към този момент са излети основите на 4 вилни къщи от общо 14
Според резултатите и двата градежа би трябвало да бъдат краткотрайно спрени, само че това би трябвало да стане със заповед на съответните общински администрации на Созопол и Царево.
Проверки в две морски общини поради бетон край плажа От през днешния ден публично стопира строителството на "Алепу ", край "Градина " и при къмпинг "Арапя "
По проблема „ Арапя” инспекцията е открила, че няма издадено строително позволение за пътя до вилното населено място, което сега се построява в боровата гора.

Снимка: btvnovinite.bg

Няма издадено мнение от екоинспекцията какъв брой дървета могат да бъдат изсечени, защото в разрешението за градеж на вилното населено място от 2007 година е посочено, че там ще бъде построена една постройка, а не 23 къщички, както е в този момент по план.

Снимка: btvnovinite.bg

За строителството на курортно населено място край Алепу е установена неточност на основния проектант на община Созопол, че е позволил по едно и също време подсилване на свлачището и създаване на курортния комплекс.

Снимка: btvnovinite.bg

Кметът на Созопол би трябвало да издаде заповед краткотрайно да бъде прекратено построяването на жилищните здания, до момента в който напълно не бъде укрепен брегът.
Спират противоречивите градежи по Южното Черноморие (ОБЗОР) ДНСК откри нарушавания на две от противоречивите строителни площадки
„ В случая, защото и за двата обекта е налице позволение на градеж и частична планова документи, ние не можем да приказваме за несъмнено нелегално строителство. Ние приказваме за обекти, които са стартирани в отклоняване на избрани текстове на Закона за устройство на територията, за които нямаме или имаме отчасти налична техническа документация”, означи началникът на ДНСК арх. Иван Несторов.
Върховен административен съд за " Корал ": Не ние позволяваме градежите, РДНСК не са упражнили надзор Според съда територията е урбанизирана, а мястото, където се чака да се строи, не е предпазена територия
По отношение на строителството край екоплаж „ Корал” има годна заповед на министъра на околната среда от 2014 година да не се правят строително-монтажни работи. Става въпрос за всички парцели край плажа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР