Гроздето е плод, чиито свойства са оценени от хилядолетия. Това

...
Гроздето е плод, чиито свойства са оценени от хилядолетия. Това
Коментари Харесай

Как гроздето ни прави по-здрави?

Гроздето е плод, чиито свойства са оценени от хилядолетия. Това дълголетно растение защищава от цивилизационни заболявания, включително против хипертония или рак. В допълнение, най-хубавото вино, здравословно масло и вкусни стафиди се вършат от гроздови плодове. Какви други свойства има гроздето и каква е тяхната приложимост?

Свойствата на гроздето също са оценени от актуалната нетрадиционна медицина - даже е основан специфичен раздел, който се назовава ампелотерапия, т.е.лечение с грозде, гроздов сок и даже вино. Нищо чудно - гроздето е съкровищница от витамини и минерали. То съдържа витамини С и А, витамини от група В, калий, фосфор, както и калций, магнезий, цинк, мед и желязо. В допълнение, гроздето е един от дребното плодове, които съдържат йод - от значително значение за действието на щитовидната жлеза. Те също са алкални, което оказва помощ да се отървете от киселините, насъбрани в тялото.

Гроздето ще убие раковите кафези

Гроздето дължи своите противоракови свойства на флавоноидите, които се намират в гроздови семки, кори и стъбла, както и витамини С и А. Флавоноидите, както и витамините С и А, са естествени антиоксиданти ( известни също като антиоксиданти), които почистват свободните радикали от организма, виновни за развиването на неопластични болести. Според проучванията извършени до момента от учени, екстрактът от гроздови семки дейно унищожава раковите кафези, в това число рак на кожата, зърното, червата, белия дроб, стомаха, простатата.

Гроздето защищава органите от метаболитен синдром

Бялото, алено и черно грозде, с помощта на съдържащите се в тях полифеноли, може да защищити от увреждане на органите по време на развиването на метаболитен синдром. Учени от университета в Мичиган показаха резултатите от своите проучвания на конференцията за пробна биология в Бостън (САЩ) през 2020 г. 

Грозде и намаляване

Гроздето може да подкрепи процеса на намаляване, защото съдържащият се в него ресвератрол подкрепя намаляването на тежестта. Учените настояват, че ресвератролът усъвършенства разграждането на телесните мазнини. Освен това е потвърдено, че потреблението на ресвератрол усъвършенства инсулиновата сензитивност на клетките, вследствие на което е допустимо да се контролират равнищата на глюкоза и инсулин, което индиректно има позитивен резултат върху намаляването на тежестта и количеството на мастната тъкан в тяло. Черната гроздова кора съдържа най-голямо количество ресвератрол.

Хората на диета за намаляване обаче би трябвало да ядат грозде умерено, защото те са много калорични плодове: една порция от 100 г е 69 ккал.

Грозде - потребление в козметиката

В гроздето можете да намерите доста мед, хром и цинк - детайли, които въздействат върху еластичността на кожата. Освен това, съдържащият се калий дефинира нейната неотстъпчивост. А манганът и желязото, които също са в обилие в тези сладки плодове, придават на кожата прекрасен, здрав цвят. Струва си да се знае, че тези детайли, в композиция с витамин С работят като лекарство: те успокояват възпалението и дразненето на епидермиса. Освен това гроздето понижава несъразмерната секреция на себум, заради което е постоянно срещана съставна част в козметиката, предопределена за грижа за мазна кожа.

Учените са разкрили, че шепа пресни лозови листа, добавени към гореща вода, детоксикират и почистват кожата. Такава вана се предлага изключително вечер, тъй като отпуска и усъвършенства вашето богатство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР