Гросмайсторът Антоанета Стефанова-Чепаринова е Спортист №1 на Асеновград за 2019

...
Гросмайсторът Антоанета Стефанова-Чепаринова е Спортист №1 на Асеновград за 2019
Коментари Харесай

Шахматистка е Спортист №1 на Асеновград за 2019 г.

Гросмайсторът Антоанета Стефанова-Чепаринова е " Спортист №1 на Асеновград за 2019 година ". Тя си заслужи наградата поради това, че неведнъж е печелила челни места в разнообразни надпревари. Сред достиженията й са 1-5 място на Европейско самостоятелно състезание и златен орден на Открит шампионат в Китай. Личният й треньор е Неделчо Чепаринов.
На втората позиция в класацията се подреди миналогодишният победител Васил Господинов. Той е играч по повдигане на тежести. Победител е на държавните шампионати в Сливен, Хасково и Пловдив. Негов персонален треньор е Лъчезар Кишкилов.

На почетната стълбица в челната тройка измежду спортистите в Асеновград застана щангистът Георги Йочев. Той стана отличник на държавните шампионати в Сливен, Хасково и Пловдив. Грабна и 5-то място в категория 89 кг на Световното състезание за кадети в Лас Вегас, Съединени американски щати. Личен треньор  му е Лъчезар Кишкилов.
Четвърта в " Спортист на годината " в Асеновград се подреди Мая Танева. Тя завоюва златото на три ултрамаратона, провели се в страната през 2019 година - " Трявна Ултра " (със 141-километрово трасе); " Персенк Ултра " (със 163-километрово трасе); " Пирин Ултра " (със 160-километрово трасе).

Тодор Колевски пък зае петата позиция в класацията. Той е играч по кану-каяк. Колевски си завоюва 8-мо място на К4-1000 метра на Световното състезание за мъже и дами в Сегед, Унгария и се класира 9-ти на К4-500 метра на Световното състезание за младежи в Питещи, Румъния. Личният му треньор е Георги Бакърджиев.
Под №6 измежду най-хубавите спортисти на Асеновград се подреди Васил Андонов - играч по киокушин. Той сграбчи златен орден на Международното състезание в Швейцария, на Международният шампионат в Румъния, на Републиканското състезание в Хасково и на Национална купа в Бургас. Личен треньор на момчето е Петко Чирпанлиев.
Седмото място в " Спортист на годината " в Асеновград си заслужиха двама от популяризиралите името на града - Катерина Бейчева и Васил Кирков. Той е тенисист, а тя - таекуондистка. През годината Катерина Бейчева е печелила 1-ви места в " отборно силов тест " за дами на Европейското състезание в Римини, Италия и на олипмийската версия на Мултиевропейските игри по таекуон-до в София. Победител е и на Държавното състезание в категорията " Специална техника за дами самостоятелно ". Личният й треньор е Георги Шишков. Васил Кирков пък си е спечелил 1-во място на Международния шампионат за мъже " Санта Марина " в Созопол. Негов персонален треньор е Тоян Кирков.
На осмата позиция в " Спортист  на годината " се подреди Павел Тименов. Той също е играч по таекуон-до. Той сграбчи сребърен орден на Международния шампионат " Перник Оупън " - самостоятелно спаринг за юноши старша възраст в категорията +75 кг. Личният му треньор е Иван Манолов.
Деветото място в асеновградската ранглиста зае състезателят по кану-каяк Тодор Чилимгиров. Той е републикански първенец на С1500 метра за юноши младша възраст. Личен треньор - Камен Куцев.
Никола Бояджиев се спря на 10-тата позиция. Той е играч по таекуон-до. На Международния шампионат " Охрид Оупън " печели 1-во място самостоятелно " спаринг " за мъже в категориите 64 кг и 78 кг. Грабва и сребърния орден самостоятелно " Форма " за мъже до 1-ви дан и купа за " Най-техничен играч ". Личният му треньор е Иван Манолов.
9-годишната Евгения Стоянова пък си заслужи оценката " Най-перспективен млад играч ". Тя стана първенец по тенис във всички шест държавни шампионата от веригата " Kinder+Sport " и се класира да показа името на Асеновград и България в международните финали на надпреварата в Монте Карло, където си завоюва 3-тото място. Личен треньор - Илия Славов.

" Футболист №1 на Асеновград " за 2019 година стана Иван Ангелов. Той е главен състезател в мъжкия тим на ФК " Асеновец 2005 ".
За " Спортно събитие " в града бе определен ултрамаратонът " Персенк Ултра 2019 година ".
" Отбор на 2019 година " стана БК " Асеновец 2005 ". Тимът си заслужи премията с триумфите си, спечелвайки бронза на Държавното състезание в Русе. Треньор на тима е Диан Гочев.

За " Треньор на годината " бе разгласен Неделчо Чепаринов. Той е персонален треньор на гросмайстора, популяризирал Асеновград и България в целия свят - Иван Чепаринов и на международния първенец Антоанета Стефанова-Чепаринова.

Бирсент Карагерен бе почетен с наградата " Популяризиране на асеновградския спорт ". Той е футболист на ФК " Локомотив " -Пловдив и на националния тим на България. Носител е на " Купата на България " по футбол за 2019 година Футболистът се отзовава на всички предложения за благотворителни мачове, които се организират в Асеновград.
Награда в церемонията годишно се връчва и от локална телевизия. Тази година с премията бе удостоена Христина Филипова - преподавател в ОУ " Христо Ботев ". А наградата е за " Възродител на спортните обичаи ". Филипова всяка заран провежда възпитаници и преподаватели от образователното заведение и организира утринна гимнастика.

Наградите бяха връчени на специфична гала в Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР