Гробищните паркове да се регулират с наредба от Общинския съвет,

...
Гробищните паркове да се регулират с наредба от Общинския съвет,
Коментари Харесай

Катафално шествие в столицата срещу спорни законови промени

Гробищните паркове да се контролират с разпоредба от Общинския съвет, оферират депутати от Вътрешна македонска революционна организация. Тази смяна в Закона за устройството на територията ще регламентира изискванията за погребенията и кремациите във всяка област на България. Срещу тези промени през днешния ден представители на погребалния отрасъл ще излязат на митинг в столицата. Те ще изразят позицията си с шествие на катафалки от 13.00 до 16.00 ч.
" Тези наредби са по-скоро някакъв юридически парадокс, смесват се правила, които нарушават други закони ", съобщи пред БНР Борислав Петров от сектора.

По думите му в сектора има цялостен безпорядък и всеки прави, каквото си желае:

" Прави са хората да недоволстват. Това е, тъй като няма специфичен закон, няма правилник... Общините имат интерес от това, тъй като желаят посредством едни наредби да вменяват правила на своите директни съперници ".

Според Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация обаче законовата смяна не е ориентирана против траурните организации или в полза на избрани хора.

С тази законова смяна даваме опция общините да си одобряват разпоредба, с която да урегулират дейностите в общинските гробищни паркове... Рекетът на опечалените и гаврата с паметта на умрелите би трябвало да престане, това не може да продължава ", счита Ангелов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР