Гробище в германския град Ханау започна временно да съхранява телата

...
Гробище в германския град Ханау започна временно да съхранява телата
Коментари Харесай

Моргите в Германия са препълнени, ето къде съхраняват телата

Гробище в немския град Ханау стартира краткотрайно да съхранява телата на умряли от COVID-19 в железен корабен резервоар, тъй като болничните морги са цялостни.

" За страдание, ситуацията в Ханау дотолкоз се промени, че в този момент би трябвало да използваме контейнерите, които бяхме сложили тук още от април, в началото като защитна мярка ", сподели Александра Кински, която управлява гробищата и крематориумите в Ханау, град, намиращ се близо до финансовата столица на Германия Франкфурт.

По думите ѝ две тела към този момент са сложени в металния резервоар, в който има място за общо 25, и добави, че телата се съхраняват там единствено за къс интервал от време след гибелта на хората.

" Ако човек почине и в даденото здравно заведение няма място, тялото на умрелия идва тук и остава за малко, до момента в който не бъде положено на окончателното място, където то ще почива, да вземем за пример тук в гробището ", сподели тя.

Германия, която беше хвалена за оправянето си с първата вълна на пандемията напролет, към този момент е под строга карантина поради внезапно повишил се брой на инфектираните и смъртните случаи през втората вълна.

Германия записва за пръв път от началото на пандемията повече от 30 000 инфектирани с ковид за денонощие, заяви институтът " Роберт Кох ", представен от ДПА.

За миналите 24 часа са открити 33 777 нови случая. В тях има 3500 случая от югозападната провинция Баден-Вюртемберг, които не са били включени във вчерашната статистика по механически аргументи.

Моргите в Германия се запълниха, гробищата се трансфораха в железен резервоар
Броят на смъртните случаи е 813. От началото на пандемията единствено един път са били регистрирани повече смъртни случаи за един ден в страната.

С оглед на това, че броят на записаните случаи на заразяване от началото на пандемията надвиши 1,4 милиона, а този на умрелите от COVID-19 е над 25 000, пораства безпокойството, че лечебните заведения може да не се оправят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР