Гришо излиза срещу Алкарас в Шанхай днес. Топ тенесистът на

...
Гришо излиза срещу Алкарас в Шанхай днес. Топ тенесистът на
Коментари Харесай

Гришо срещу Алкарас в Шанхай днес

Гришо излиза против Алкарас в Шанхай през днешния ден. Топ тенесистът на България ще премери сили с испанеца на твърда настилка. Двубоят е от сериите “Мастърс 1000 ”.

32-годишният българин би трябвало да бъде извънредно съсредоточен. Защото от другата страна на корта ще бъде двукратният първенец от “Големия шлем ” и №2 в международната класация Карлос Алкарас. А Григор има доста защо да му отмъщава. В досегашните три конфликта посред им той има инкасирани три загуби.

Дали този път единственият българин в тенис елита ще успее да стигне до победа ще разберем в ранния следобяд. Дългоочакваният мач от осминафиналите на шампионата е трети в програмата за деня на централния корт и ще открие вечерната сесия в Шанхай. За родните почитатели на тениса това значи, че ще стартира “не преди ” 13:30 часа наше време.

 Снимка: БГНЕС

Досега в срещите сред Димитров и Алкарас. През 2022-ра на “Мастърс ”-а в Париж испанецът се наложи изрично с 6:1, 6:3. Следващите им два мача бяха по-равностойни, без значение че българинът не можа да завоюва сет. В Мадрид Карлитос победи с 6:2, 7:5, а в “Куинс ” по-късно този сезон резултатът бе 6:4, 6:4 в интерес на 20-годишния Алкарас.

По пътя към осминафиналите в Шанхай Григор Димитров преодоля Александър Вукич (Австралия) с 6:4, 6:3 и се наложи със 7:6(6). 6:4 против международния номер 14 Карен Хачанов, с което записва шестата си победа над съперник от топ 20 в международната класация за 2023 година. Това бе и трета такава на твърди кортове след триумфите над Хуберт Хуркач и Холгер Руне.

Поставеният под №1 в схемата Карлос Алкарас от своя страна в профил Грегоар Байер с 6:2, 7:5. Испанецът имаше тежък мач с Даниел Еванс. В него трябваше да покаже тенис от най-висока класа, с цел да надвие първенеца от Вашингтон, Той въпреки всичко съумя и след 7:6(1), 6:4 се класира за четвъртия кръг, където чака българинът Григор Димитров.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР