Грипната ваканция в област Ловеч се удължава до 13 март

...
Грипната ваканция в област Ловеч се удължава до 13 март
Коментари Харесай

До 13 март се удължава грипната ваканция в област Ловеч

Грипната почивка в област Ловеч се удължава до 13 март в това число, заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието в Ловеч Еленко Начев, съобщи Нова телевизия.

Той посочи, че решението е взето след рекомендация от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ поради усложнената епидемиологична конюнктура по отношение на COVID-19 в областите Плевен и Габрово и събитията, че в образователни заведения в област Ловеч има възпитаници от разнообразни области и е с превантивна цел.

От РЗИ - Ловеч оповестиха, че са даде на всички общини и регионалния шеф Алгоритъм на дезинфекционните мероприятия в обекти с публично предопределение в изискванията на епидемиологично разпространяване на болестта COVID-19, направен от специалисти на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Със съдействието на кметовете на общини и регионалния шеф, инструктивните материали за разчистване и стерилизация ще бъдат предоставени в детски и образователни заведения, обществени структури за деца и възрастни, районните структури на изпълнителната власт и работодатели.

С цел запазване здравето на подрастващите и предварителна защита разпространяването на заразни болести, медицинските експерти в детските градини и учебните заведения ще оказват подпомагане и надзор при приготвянето на дезинфекционните разтвори и прецизното съблюдаване на одобрения хигиеничен и антисептичен режим, в това число и в местата за хранене и предложение на храни.
Алгоритъмът е възложен на Областна дирекция по сигурност на храните и с тяхно подпомагане, инструкциите за верен хигиеничен и антисептичен режим ще бъдат предоставени на обектите за хранене и развлечения, допълват от здравната ревизия в Ловеч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР