Грипната епидемия в САЩ тази година се очертава да бъде

...
Грипната епидемия в САЩ тази година се очертава да бъде
Коментари Харесай

Грип уби 37 деца в САЩ

Грипната зараза в Съединени американски щати тази година се обрисува да бъде повече от жестока. Тя обгръща към този момент съвсем всички щати. До момента нейни жертви са станали 37 деца. Специалисти предвиждат, че в случай че разпространяването на грипа продължи със същите темпове, броят на жертвите може да се удвои.

Към момента случаи на грип са регистрирани в 39 щата, а също по този начин и в Пуерто Рико. На остров Гуам в Тихия океан и на Вирджинските острови в Карибско море има единични случаи. Броят на приетите в болница с сходни на грип признаци е 41.9 на 100 000 души. „ Очакваме да постъпи информация за още умряли деца вследствие на грипа”, сподели представителят на Центъра за надзор и предизвестие на болесттите (CDC) Ден Джернигън, представен от изданието USA Today. По думите му през 2014-2015 гг. 148 деца са умрели в резултат на грипа.

Според Джернигън, епидемията през днешния ден е сходна на тази отпреди 3 години. Тогава броят на заболелите от грип е бил 34 милиона души. От тях в болница са се оказали 710 000 души, а за 56 000 е имало летален край.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР