Грипната епидемия в Пловдив се удължава до 10 февруари. До

...
Грипната епидемия в Пловдив се удължава до 10 февруари. До
Коментари Харесай

Пловдив продължава битката с грипа. Срокът на епидемията е удължен

Грипната зараза в Пловдив се удължава до 10 февруари. До тогава ще работят и въведените преди седмица противоепидемични ограничения. Това реши на съвещание през днешния ден Областният действен щаб.

Остават неразрешени свижданията в лечебни заведения и домове за възрастни хора. Личните лекари към момента няма да могат да слагат ваксини.
Грипната почивка за учениците
към този момент ще продължи до 6 февруари. Разпускането на децата към този момент регистрира позитивен резултат.

Траен е спадът на заболеваемостта във възрастовите групи до 15 и до 29 години, регистрира шефът на в Пловдив доктор Сийка Димчева. Все още обаче остават висок броят на инфектираните възрастни хора. Това постанова удължаването на епидемията с още 10 дни, разяснява и регионалният шеф Ангел Стоев. По думите му има задоволително места в лечебните заведения за пациенти с грип и затруднения на остри респираторни болести, заяви Българска национална телевизия.
60 % от изпратените от Пловдив
и региона през предходната седмица проби са удостоверили съществуването на грипен вирус от вид А, демонстрират данните от Националната референтна лаборатория. В района към момента няма изолирани случаи на грип В. Продължава да спада и броят на инфектираните с ковид пловдивчани. Заболеваемостта от COVID-19 е под 13 на 10 000 души население, което подрежда региона на 15-о място по разпространяване в страната.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР