Грипна епидемия заради ръст на болните беше обявена в областите

...
Грипна епидемия заради ръст на болните беше обявена в областите
Коментари Харесай

Обявиха грипна епидемия в още две области

Грипна зараза поради растеж на болните беше оповестена в областите Пловдив и Габрово.

За да се ограничи разпространяването на вируса от 22 януари до 28 януари се вкарват краткотрайни ограничения.
Спират се плановите съвещания на здрави на здрави бременни дами и деца;Преустановяват се профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации;Въвежда се прецизен всекидневен филтър в детските ясли, градини и учебни заведения.
Предвид циркулацията на грипни вируси на територията на страната, Министерството на здравеопазването припомня, че носенето на маски и спазването на отдалеченост при скупчване на хора, са целесъобразни за предотвратяване от заразяване с грип, ковид и остри респираторни болести.

От 18 януари грипна зараза е в действие и в община Смолян. Там краткотрайните ограничения за ограничение на инфектираните остават в действие до 24 януари.

Какви са признаците и можем ли да отличим грип от COVID-19?
Грип
Особеност при грипа е, че инкубационният интервал е доста къс и признаците се демонстрират остро до няколко часа след заразяване.

Те включват висока температура, настинка, тежко главоболие, суха кашлица, сухота в носа и по-късно хрема.

Грипът визира главно горните и долните дихателни пътища.

Родители всеобщо споделят в профилираните групи във Фейсбук, че децата подвигат доста висока температура – до 40 градуса, която се смъква мъчно. Често се стига до затруднения като бронхит и бронхиолит.
COVID-19
При COVID-19 началото не е толкоз остро. Инфекцията стартира с по-ниска температура - до 38 градуса, болки в гърлото, съществено главоболие, болки зад очите и хрема.

Защо е значимо да се тестваме за грип и COVID-19 допустимо най-рано?

Най-общо казано – лекуването е друго.

Така,например, в случай че се откри, че човек е инфектиран с грипен вирус от вид А или B, приемът на противовирусен препрат до 48 часа от заразяването попречва репликацията на вируса, а оттова и тежкото му протичане.

Терапията при COVID-19 e друга. Макар болестта да протича по-леко, вирусът остава рисков за възрастни хора със съпътстващи болести.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР