Грипът ни атакува през декемвриСамо за месец случаите на COVID-19

...
Грипът ни атакува през декемвриСамо за месец случаите на COVID-19
Коментари Харесай

Новият вариант на „Омикрон“ удря в очите

Грипът ни нападна през декември
Само за месец случаите на COVID-19 у нас са се нараснали 7 пъти

Има покачване на случаите на Коронавирус

При настоящия вид на Коронавирус - “Омикрон ”, постоянно има инфектиране на очите, заяви шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова. Тя акцентира, че болните се оплакват от подутина, зачервяване на очите и чувство за тежест. ”Останалите признаци са общоприети - раздразнение в гърлото, хрема и повишение на температурата. Накрая се появява и обща изнемощялост ”, сподели още специалистът.

“За последните три седмици има повишение от 1600 на седмица на случаите на Коронавирус, 1700 на седмица, даже до 2000 случая. Това обаче са единствено публично записаните и диагностицираните. Към тях би трябвало да прибавим една голяма група на хора, които не са изследвани. Част от тях попадат в групата на острите респираторни болести, т. е. пациентът не се е тествал за Коронавирус, само че най-малко е прегледан от доктор ”, изясни проф. Христова.

Според нея към момента не сме достигнали до заболяемост, че да се постанова въвеждането на наложителни ограничения. Но отвън тях всеки би трябвало да съблюдава персоналните ограничения за сигурност - като да вземем за пример носене на маска, спазването на отдалеченост, постоянно проветряване, избягването на огромни събирания с доста хора и поддържането на добра хигиена, посъветва още тя.

Според проф. Христова грип ще ни нападна през декември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР