Грипът не подлежи на планиране, това е една от най-динамичните

...
Грипът не подлежи на планиране, това е една от най-динамичните
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Пловдив и Пазарджик може би са следващите за обявяване на грипна епидемия

Грипът не предстои на обмисляне, това е една от най-динамичните заболявания. Странен е фактът, че тази година грипната зараза стартира от Смолян, защото е високопланинско място. Това сподели за бТВ основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Пловдив и Пазарджик може би са идващите за оповестяване на грипна зараза, най-вероятно до дни. В Пловдив, в някои от учебните заведения към този момент има много отсъстващи възпитаници, сподели още той.

„ Много бързо се трансформират нещата. Много бързо се подвига заболеваемостта, след това бързо спада. Факт, че стартира от Смолян е доста чудноват, тъй като там има чист въздух, няма и концентриране на популацията. Няколко години Габрово е измежду първите градове, обявяващи зараза “, сподели още Кунчев.

„ Грипът удря до 1-2 часа. Много мощната изнемощялост и болки в мускулите са отчетливите признаци. Ако до 48 часа приемете антивирусни препарати, ще пресечете. Ако до 5-6 дни не ви мине - отидете на доктор. Ще има и хора, които го карат леко, както и такива, които ще стигнат до болница ”, добави Кунчев.

В общия случай Ковид към този момент протича по-леко, добави той: Постковидният синдром се усеща и 12 месеца след болестта.

Кунчев изясни, че не са доста хората, които се имунизират с приспособени ваксини. Той предложи на хората в рисковите възрасти и със болести, да се ваксинират.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР