Грип и вируси: 6 грешки, които допускаме Лечението на грипа

...
Грип и вируси: 6 грешки, които допускаме Лечението на грипа
Коментари Харесай

Грип и вируси: 6 грешки, които заразените допускат при лечението

Грип и вируси: 6 неточности, които позволяваме

Лечението на грипа е сложен и значим въпрос. В последна сметка, грипът, за разлика от други остри респираторни вирусни инфекции, се развива със светкавична скорост и крие риск от съществени затруднения.

Как да лекувате грипа?
Много е значимо да започнете навременна и вярна терапия. Има доста информация за това какви дейности би трябвало да се подхващат, само че все пак мнозина се лекуват погрешно.

Проучвайки рекомендациите на епидемиолози и терапевти, обобщихме най-честите неточности, които се позволяват по време на лекуване на грипа.

Грип, прекаран “на крайник ”
Мнозина неправилно имат вяра, че заболяването ще премине сама. Такива хора стартират интензивно да одобряват антипиретични и мултисимптомни медикаменти, които оказват помощ за облекчение на положението и отиват на работа.

Грипът е вирусно заболяване, което се предава по въздушно-капков път. Не единствено ще болести всички в близост, само че и благосъстоянието на „ разпространителя “ се утежнява доста: вирусът удря човек по-силно, засягайки жизненоважни органи.

Протичането на грипа в лека форма в действителност минава бързо, като че ли от единствено себе си. Но, без значение от формата (дори безсимптомна) и тежестта на болестта, почивката на легло е нужна.

Отказ да посетите доктор
Често, пациентите се самолекуват: споделят, че знаят какво ще им предпише лекарят. Това е неточност!

В случай на грип е нужна здравна помощ, с цел да се обезпечи надзор на положението на пациента (ултразвук, флуорография). Грипът води до съществени затруднения като пневмония, която може да аргументи гибел.

Прием на антибиотици
Лечение на грип с антибиотици – това е извънредно. Антибиотиците са основани да унищожават бактериите, те не въздействат на вирусите по никакъв метод!

Приемането на антибиотици като профилактика на грипните затруднения също е срещу разпоредбите, тъй като неконтролираната приложимост на тези медикаменти ще докара до устойчивост на бактериите към антибиотиците. И това води до вторична, по-устойчива зараза, която е по-трудна за лекуване.

Топли питиета
Чайовете, соковете и компотите, с помощта на витамин С, в действителност усъвършенстват положението на пациента, те също понижават подкиселяването на кръвта, оказват помощ за облекчение на мускулните болки и умората. Но това е единствено при изискване, че напитките са топли, а не горещи!

Домашните имуностимулиращи средства оказват помощ за подсилване на защитните сили на организма и ще ви вдигнат по-бързо на крайници.

Народни средства при грип

Алкохол
Опцията за лекуване на грипа със мощен алкохол не е подобаваща. Алкохолът е отровен за организма и грипният вирус също. Черният дроб би трябвало да бъде предпазен.

Затопляне
В положение на настинка, болки и уязвимост, желанието да се затоплим е разбираемо. Но, увивайки се в одеяло и поставяйки топли чорапи, не можете да останете в затворена в стая.

Не забравяйте да проветрите стаята: при температура 18-20 се спи по-добре и се оздравява по-бързо. Топлият душ за 3-5 минути също няма да бъде непотребен, само че е по-добре да се откажете от горещата баня, до момента в който оздравеете.

Вижте още: Рецепта за домакински самун: даже новак ще се оправи с тази задача

Погрижете се за здравето си и за околните си: споделете тази публикация с приятелите си, с цел да не давате късмет на грипа!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР