Гримът може да засили впечатлението за привлекателност при мъжете, съобщи

...
Гримът може да засили впечатлението за привлекателност при мъжете, съобщи
Коментари Харесай

Шокиращо разкритие! Защо мъжете трябва да се гримират?

Гримът може да ускори усещането за прелест при мъжете, заяви уеб сайтът phys.org, базирайки се на научно проучване.

Съществуват доста проучвания за резултатите от грима върху човешките усещания. Установено е, че лицата на дами с грим се правят оценка като по-привлекателни и от двата пола. Същите лица, към този момент без грим, получават по-ниска оценка. Установено е също, че въздействието на грим е налице при всички стилове в гримирането, не се въздейства от етноса и възрастта.
-->
Ефектът на грима е подобен за усещанията на оценяващите, без значение дали става въпрос за разглеждане на фотоси или оценяване от жури онлайн.

Засега няма доста изследвания за това по какъв начин се възприема мъжкото лице с грим. Въпреки това пазарът на мъжка козметика се развива. Все повече мъже стартират да купуват артикули, които всекидневно се свързват с женското лице – коректори, пудра, бронзант, сенки за вежди. Ново проучване, оповестено в уеб страницата „ Плос уан “, се концентрира върху резултатите, които има мъжкото гримирано лице върху човешките усещания.

Проведен е следният опит – 20 мъже са били снимани с грим и без грим. Гримът е бил нанесен от професионален гримьор. Гримираните мъжки лица са били третирани по този начин, че съществуването на грим да не е прекомерно видимо.

Според доктор Карлота Бейтрис, която е водещ създател на проучването, резултатите демонстрират, че оценката на мъжкото гримирано лице е като оценката на женското. Като по-привлекателни са посочени третираните лица.

Според по-ранни проучвания контрастът сред чертите и кожата, който се реализира благодарение на грим, се прави оценка като прелъстителен.

Някои мъже от света на звездите като Джъстин Бийбър, Алекс Родригес и Зак Ефрон са известни с използването на грим. Резултатите от актуалното проучване демонстрират, че е допустимо гримът да стане все по-популярен измежду мъжете.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР